Tilskuertrøbbel for Petter & Co

Steinkasting og sabotasje truer førere i Rally Mexico.

Arrangøren av Rally Mexico opplever det totale mareritt, nemlig at tilskuere skaper farlige situasjoner for førerne.

Ifølge WRC Rally Radio har førerne kjørt rett i stengte porter og steinmurer som er satt opp av gale meksikanske motorsporttilhengere. Heldigvis er ingen av bilene eller førerne blitt skadet av dette.

Også Petter Solberg opplevde farlige hendelser på rallyets første dag.

- Det var noen ungdommer som kastet stein på frontruten og sideruten som knuste på fartsprøve fire og fem. Det er litt sånn det er i Mexico. Men kult er det ikke, sier Solberg til NTB.

- Jeg har hørt at de har arrestert en person, fortsetter han.

Han tror at de ukontrollerbare tilskuerne er en av grunnene til at Mexico ikke er på rallykalenderen neste år.Måtte bryte

Solberg raste motoren på den femte prøven da han ledet med 2,1 sekund på Sebastien Loeb. At bilen nå er konkurransedyktig med fjorårets verdensmester Loeb er nordmannen meget godt fornøyd med.

- Det fungerte veldig bra, og jeg hadde en veldig bra dag. Bilen fungerer, det er helt klart. Så røk motoren. Det er helt utrolig. Vi fikk sjokk alle sammen. Men det morsomme var at vi ledet og at ting gikk den rette veien. Vi har fortsatt noe å jobbe med angående balansen på bilen, forteller Solberg.

TRØBBEL: Neste år arrangeres det ikke Rally i Mexico. Petter Solberg tror problemer med publikum er en av grunnene. I årets utgave har det vært både steinkasting og utplassering av «hindre» for førerne. Foto: SCANPIX
TRØBBEL: Neste år arrangeres det ikke Rally i Mexico. Petter Solberg tror problemer med publikum er en av grunnene. I årets utgave har det vært både steinkasting og utplassering av «hindre» for førerne. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men det var veldig gøy. Loeb og jeg var i teten alene, legger han til.

På grunn av motorhavariet hadde ikke nordmannen noen mulighet til å fortsette. Ifølge reglene til Det internasjonale motorsportforbundet er det ikke lov til å bruke mer enn én motor.Positiv

Fordelen for Subaru er at de nå kan bruke deler fra Solbergs bil på bilen til Chris Atkinson. Derfor valgte mekanikerne å prøve ut noen forbedringer på australierens bil lørdag. Forbedringene ser ut til å fungere. Atkinson lå på fjerdeplass etter 11. fartsprøve lørdag.

- På møtet fredag fant vi ut ting som de skal gjøre med bilen. Det går i riktig retning, og det er enda mer potensial i bilen. Delene fra min bil hjelper, sier nordmannen som nå ser positivt på resten av årets VM-sesong. Han mener den suverene franskmannen skal få konkurranse.

- Nå ser jeg fram til neste runde. Sesongen ser veldig bra ut. Her i Mexico var jeg stort sett raskere enn Loeb hele lørdagen bortsett fra én fartsprøve, avslutter Petter Solberg.

Hans neste oppgave er Rally Portugal som starter 30. mars.

(NTB)

Tilskuertrøbbel for Petter & Co
TUNGT: Henning Solberg har det heller ikke lett i Mexico. Her sliter han for å få bilen på rett kjøl.