Tilstanden alvorlig, men stabil for Poiree

Innlagt på sykehus med ryggskader etter ulykke med terrengkjøretøy.

SKADET I ATV-ULYKKE: Raphael Poiree var mandag involvert i en ATV-ulykke. Franskmannens mor opplyser at sønnen har pådratt seg alvorlige ryggskader. Her er han sammen med kona Liv Grete i Holmenkollen i 2007.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SKADET I ATV-ULYKKE: Raphael Poiree var mandag involvert i en ATV-ulykke. Franskmannens mor opplyser at sønnen har pådratt seg alvorlige ryggskader. Her er han sammen med kona Liv Grete i Holmenkollen i 2007.Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Den tidligere skiskytterstjernen Raphael Poireevar mandag involvert i en ATV-ulykke i Hordaland. Han skal ha pådratt seg alvorlige ryggskader.

35-åringen, som er landslagstrener for de norske juniorkvinnene, veltet da han var ute og kjørte med en firhjuling, såkalt ATV, i Eikelandsosen i Hordaland.
Årsaken til, eller omstendighetene rundt ulykken er ikke kjent.

Han ble innlagt på Haukeland sykehus i Bergen, der han ifølge idrettsjef Per-Arne Botnan i skiskytterforbundet allerede har blitt operert en gang og etter planen skal opereres igjen i dag.

- Vi kan bekreftet at det er Raphael Poiree som ligger hos oss. Han har vært involvert i en trafikkulykke i Fusa 28. desember. Tilstanden er betegnet som alvorlig, men stabil, sier kommunikasjonsrådgiver universitetssjukehus ved Haukeland Anette Hellstrøm til Dagbladet.

Poirees svoger og trenerkollega Egil Gjelland er i tett kontakt med franskmannen og hans kone Liv Grete Skjelbreid Poiree.

Han ønsker ikke å kommentere saken for Dagbladet utover at det kommer til å bli sendt ut en pressemelding fra Haukeland.

Moren til Poiree opplyser imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at sønnen har pådratt seg alvorlige ryggskader, og at familien avventer utfallet av operasjonen.

- Han skal opereres i dag, og vi må vente på det for å få mer informasjon, sier hans mor til det franske nyhetsbyrået AFP.

Skiskytteren gikk inn til 44 verdenscupseirer med børsa på ryggen. Fire ganger vant han verdenscupen sammenlagt. I tillegg tok han ett OL-sølv og to bronsemedaljer.

Sammen med Liv Grete Skjelbreid Poiree har han tre døtre, Emma (6), Anna (2) og Lena (1).

(Dagbladet.no/NTB)