FIKK HJERTESTANS: Situasjonen er fortsatt usikker for Pål Strand, men trener Espen Haug opplyser at tilstanden til 36-åringen er stabil. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
FIKK HJERTESTANS: Situasjonen er fortsatt usikker for Pål Strand, men trener Espen Haug opplyser at tilstanden til 36-åringen er stabil. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer

Tilstanden er stabil for Pål Strand

Men ligger fortsatt på intensiven.

(Dagbladet): Raufoss-trener Espen Haug utførte selv hjerte- og lungeredning på sine gode venn Pål Strand, i de første minuttene etter at 36-åringen kollapset på gårsdagens trening.

Både i går kveld og i dag har han vært til stede på Oslo universitetssykehus, der Strand ligger på intensivavdelingen.

- Tilstanden er stabil etter at Pål fikk hjertestans på trening i går. Han er i gode hender, sier Haug til TV 2 Sport.

Situasjonen er imidlertid ikke helt oversiktlig ennå. Ifølge Oppland Arbeiderblad ligger Strand i respirator.

- Er det mulig å si noe om hvor kritisk situasjonen er? 

- Det er litt usikkert ennå, vi må smøre oss med tålmodighet. Men han er i hvert fall stabil, sier Haug.

Kompetent helsepersonell kom svært raskt til stedet, bare fem minutter etter at alarmen gikk, og den raske responstida var naturligvis svært viktig.

Brannvernsjef Hilmar Holtet understreket også overfor Dagbladet at den umiddelbare førstehjelpen fra trener Haug og Raufoss-spillerne var av avgjørende betydning.

- Pål er bestevennen min, jeg hadde ikke trodd at jeg skulle drive på med hjerte- og lungeredning med ham. Men situasjonen oppsto, og vi prøvde å gjøre det beste vi kunne.

- Du får litt sjokk, men heldigvis fikk vi samlet tankene raskt, ringt etter hjelp og startet fort med hjerte-og lungeredning. Han har fått bra behandling fra det skjedde og fram til nå, sier Haug til TV 2 Sport.