Tilstanden fortsatt kritisk for Muamba

Boltons styreformann rørt av alle støtteerklæringene.

TAKKER FOR STØTTEN: Boltons styreformann Phil Gartside (t.h.), som møtte media utenfor London Chest Hospital tidligere i dag sammen med manager Owen Coyle, uttrykker stor takknemlighet for alle støtteerklæringene som har strømmet på fra fjern og nær det siste døgnet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ki Price
TAKKER FOR STØTTEN: Boltons styreformann Phil Gartside (t.h.), som møtte media utenfor London Chest Hospital tidligere i dag sammen med manager Owen Coyle, uttrykker stor takknemlighet for alle støtteerklæringene som har strømmet på fra fjern og nær det siste døgnet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ki PriceVis mer

(Dagbladet): Tilstanden til Fabrice Muamba betegnes stadig som kritisk i en felles uttalelse fra Bolton og London Chest Hospital, hvor 23-åringen befinner seg på intensivavdelingen etter at han kollapset på banen i FA-cupoppgjøret mot Tottenham på White Hart Lane lørdag.

Klubben og sykehuset varsler samtidig at det ikke kommer til å komme flere oppdateringer i kveld etter meldinga som ble sendt ut klokka 21.30 norsk tid.

Tidligere i dag bekreftet Bolton at det var en hjertestans som gjorde at 23-åringen falt om på banen.
 
Støtteerklæringene har strømmet på fra fjern og nær det siste døgnet, og på alle engelske kamper søndag ble det avholdt ett minutts applaus for Muamba.

Boltons styreformann Phil Gartside, som møtte mediene utenfor sykehuset sammen med manager Owen Coyle i etttermiddag, uttrykker sin takknemlighet i en offisiell uttalelse på klubbens hjemmeside:

«Jeg vet at Fabrices familie har blitt overveldet av all godheten som har strømmet på fra alle hold, fra alle som har besøkt sykehuset og etterlatt hilsener og dem som har sendt meldinger og eposter.

På vegne av klubben vår vil jeg takke Premier League, FA og alle klubbene som har vært i kontakt med oss for å vise sin støtte. Dette har nå spredd seg til resten av verden og da FIFA, UEFA og den globale fotballfamilien.

STØTTE FRA FJERN OG NÆR: På fotballbaner både i England og på kontinentet viste spillere og supportere sin støtte til Fabrice Muamba. Blant annet hadde Real Madrid forberedt en delt drakthyllest til både Muamba og Barcelonas Eric Abidal før kveldens kamp mot Malaga.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
STØTTE FRA FJERN OG NÆR: På fotballbaner både i England og på kontinentet viste spillere og supportere sin støtte til Fabrice Muamba. Blant annet hadde Real Madrid forberedt en delt drakthyllest til både Muamba og Barcelonas Eric Abidal før kveldens kamp mot Malaga.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO Vis mer

Jeg vil også uttrykke stor takknemlighet til alle involverte i Tottenham i går og for Aston Villa for deres forståelse for den situasjonen vi har havnet i (tirsdagens ligakamp er utsatt, journ.anm.).

Staben ved London Chest Hospital har gjort en eksepsjonell innsats, og jeg vil også takke dem alle for jobben de gjør i en stadig kritisk tid.

Alle Bolton-fans som har kontaktet klubben eller meg personlig har vært utrolige. Vi prøver å være en familie, og alle støtteerklæringene bærer vitnesbyrd om hvilken familieklubb Bolton er.

Jeg ber dere alle om fortsette å ha Fabrice med i deres bønner og tanker.»

Muamba mottok omfattende gjenopplivningsforsøk på banen og på vei til sykehuset, hvor hjertet hans omsider begynte å slå igjen. I tråd med vanlig medisinsk praksis ligger han i kunstig koma på intensivavdelingen, noe han vil gjøre i minst et døgn. Tilstanden hans følges nøye av hjertespesialister ved sykehuset.

- Fabrice er kritisk syk. De neste 24 timene kommer til å bli helt avgjørende, sa manager Coyle til Sky News tidligere i dag.

FORTSATT KRITISK: Tilstanden til Fabrice Muamba betegnes fortsatt som kritisk ett døgn etter at han fikk hjerteinfarkt i FA-cupkampen mot Tottenham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
FORTSATT KRITISK: Tilstanden til Fabrice Muamba betegnes fortsatt som kritisk ett døgn etter at han fikk hjerteinfarkt i FA-cupkampen mot Tottenham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer