Tilstanden forverret for Richter

Truffet av lynet under fotballkamp.

I KOMA: Jonathan Richter (foran) ligger fortsatt i koma etter å ha blitt truffet av lynet mandag. Nå er tilstanden hans forverret. Foto: Aris Messinis / AP.
I KOMA: Jonathan Richter (foran) ligger fortsatt i koma etter å ha blitt truffet av lynet mandag. Nå er tilstanden hans forverret. Foto: Aris Messinis / AP.Vis mer

(Dagbladet.no): FC Nordsjælland-spissen Jonathan Richter ligger i kunstig koma etter at han ble truffet av lynet under en treningskamp mandag.

Richter fikk hjertestopp, men ble gjenopplivet av helsepersonell på fotballbanen.

Nå har 24-åringens tilstand forverret seg, melder Sporten.dk.

- Pasienten er svært ustabil, og situasjonen er verre i dag enn onsdag. Han klarer seg greitpå tross av sin tilstand, så jeg håper at vi kan få ham stabilisert, sier overlege Peder Carl på Hvidovre sykehus.

Richter blir liggende i koma på ubestemt tid, ifølge Carl.

Han sier at det tilhører sjeldenhetene at sykehuset behandler en pasient med slike skader. Vanligvis ville et menneske blitt drept på stedet, hvis lynet går gjennom kroppen.

Tidligere Viking-kaptein Nikolai Stokholm er nå kaptein for FC Nordsjælland.

Han sier at spillerne er preget av hendelsen.

- Vi har lyst til å være hos ham hele tiden. Det er enormt frustrerende og vanskelig at vi ikke kan gjøre det vil helst vil, å hjelpe ham, sier Stokholm til Ekstrabladet.