Tilstanden stabil for Salamanca-spiller etter hjertestans

Segnet om i spansk seriekamp.

DRAMATISK: Takket være umiddelbar livreddende førstehjelp, klarte medisinsk personell å få i gang hjertet til Salamanca-spilleren Miguel Garcia, som segnet om med hjertestans.  Foto: SCANPIX/EPA/J.M. GARCIA
DRAMATISK: Takket være umiddelbar livreddende førstehjelp, klarte medisinsk personell å få i gang hjertet til Salamanca-spilleren Miguel Garcia, som segnet om med hjertestans. Foto: SCANPIX/EPA/J.M. GARCIAVis mer

|||(Dagbladet): Den spanske Segunda Division-klubben Salamanca opplyser at tilstanden til midtbanespilleren Miguel Garcia er stabil etter at 31-åringen stupte i bakken med hjertestans en time ut i gårsdagens seriekamp hjemme mot Real Betis.

Garcia falt plutselig livløs om med sjokkerte lagkamerater, motspillere og tilskuere som vitner. Medisinsk personell fra begge lag reagerte lynraskt og begynte umiddelbart med livreddende førstehjelp.

Ved bruk av hjertestarter, fikk man gjenopplivet og stabilisert Garcia før han ble fraktet til universitetssykehuset i Salamanca. De innledende undersøkelsene viste at han hadde blitt rammet av et hjerteinfarkt. Han ble derfor plassert på intensivavdelingen for overvåkning i 24 timer.

- Tilstanden er fortsatt stabil og han er på bedringens vei etter hjerteinfarktet i søndagens kamp. Dersom den gunstige utviklingen fortsetter, vil han flyttes fra intensivavdelingen til et vanlig rom på sykehuset, heter det i en uttalelse fra klubben.

Spansk toppfotball har de siste årene blitt rystet av to tragiske hjerterelaterte dødsfall.

I august i fjor ble Espanyol-spilleren Dani Jarque funnet død på rommet sitt under lagets treningsleir i italienske Coverciano.

I 2007 døde Sevillia-spilleren Antonio Puerta på etter omfattende organsvikt tre dager etter at hjertestans i kamp mot Getafe.