Tilstanden til Muamba endret til kritisk

Engelske medier meldte først at tilstanden var stabil.

SJOKK: Det var sjokkerte spillere og tilskuere som så Bolton-spiller Fabrice Muamba bli liggende på banen. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA og Viasat.
SJOKK: Det var sjokkerte spillere og tilskuere som så Bolton-spiller Fabrice Muamba bli liggende på banen. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA og Viasat.Vis mer

(Dagbladet): Bolton-spiller Fabrice Muamba kollapset på banen i kampen mot Tottenham i kveld.

Klokka 21.11 norsk tid meldte Sky News at tilstanden hans er stabil.

Klokka 22.30 kom det en ny melding fra klubben om at tilstanden er blitt kritisk.

«Bolton Wanderers kan bekrefte at Fabrice Muamba er flyttet til hjerteavdelingen ved The London Chest Hospital. Tilstanden hans er kritisk, og han blir behandlet på intensivavdelingen», sier uttalelsen, ifølge NTB.

Hendelsen skjedde rett før pause i oppgjøret i FA-cupen og produsenten valgte å ikke vise bilder av spilleren som lå bevisstløs på banen.

Tydelig sjokkerte spillere gikk rundt og holdt seg foran ansiktet, mens publikum på tribunen gråt.

- Mine tanker går til Muambas famile. Vi ber alle for ham og håper han er raskt tilbake, sier Tottenham-spiller Emmanuel Adebayor ifølge Daily Mail.

Foto: AP Photo/Matt Dunham
Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

Muamba ble sendt rett til sykehus etter kollapsen, og han er fortsatt der.

- Det er helt forferdelig det som skjedde med Muamba. Vi ber alle for ham, skriver Tottenham-spiller Rafael van der Vaart på Twitter.

- Kom igjen, Fabrice Muamba. Ber for deg, skriver Manchester United-spiller Rio Ferdinand på Twitter.

- Ber for deg, Fabrice, skriver Everton-spiller Phil Neville.

Bolton har etter hendelsen sendt ut en pressemelding og bekreftet at Muamba er sendt til sykehus, men at de ikke har mer informasjon.

Tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp opplevde hjertestopp på fotballbanen i fjor. Han fikk også med seg det som skjedde i London.

- Forferdelig å høre om episoden på W H L (White Hart Lane). Fotball blir uviktig i slike sammenhenger. Håper av hele mitt hjerte at det går bra med Muamba, skriver Carl-Erik Torp på Twitter.

KOLLAPSET: Boltons Fabrice Muamba. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
KOLLAPSET: Boltons Fabrice Muamba. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer