Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for å ha dyttet faren ned trapp - nå kan saken bli henlagt

Alpinstjernen Picabo Street.

INGEN RETTSSAK: Det er forventet at saken mot Picabo Street henlegges. Foto: Summit County Sheriff's Office via AP
INGEN RETTSSAK: Det er forventet at saken mot Picabo Street henlegges. Foto: Summit County Sheriff's Office via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere alpinstjernen Picabo Street står tiltalt for vold etter en hendelse lille julaften i fjor. Hun er tiltalt for å ha dyttet sin 76-årige far ned en trapp og for å ha låst ham inne i kjelleren.

Nå ser det ut til at Street ikke får straff for opptrinnet. Rettssaken skulle etter planen avholdes 3. mai i år, men det er forventet at saken nå henlegges. Det forteller hennes advokat Joe Wrona til nyhetsbyrået Reuters.

Street har hele tida hevdet at hun handlet i selvforsvar. Hennes far har diabetes, og Street har fortalt at faren var uregjerlig på grunn av lavt blodsukker den aktuelle dagen.

- Picabos far har lenge hatt diabetes og vært avhengig av insulinsprøyter. De siste årene er han også blitt rammet av demens. Som følge av tilstanden blir han noen ganger forvirret og aggressiv, sier advokat Wrona.

Street tok selv kontakt med politet lille julaften i fjor.

- Da jeg ringte politiet for å få hjelp med min far forrige desember, regnet jeg med at politiet ville være en ridder i skinnende rustning. I stedet kom de inn i mitt hus og arresterte meg etter at jeg ikke hadde gjort noe galt, sier Street.

Street ble første amerikanske vinner av kvinnenes utforcup da hun seiret i 1995. Hun vant den også sesongen etter.

Hun vant OL-sølv i utfor i Lillehammer-lekene i 1994 og toppet det med gull i super-G i Nagano fire år seinere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!