Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt idrettskjendis møtte ikke opp i retten i dag

Forsvareren: - Følte seg syk.

SYKDOMSFORFALL: Den tiltalte idrettskjendisen møtte ikke opp i Sør-Trøndelag tingrett til andre dag av rettssaken. Han er tiltalt for seksuell omgang med ei jente under 16 år. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
SYKDOMSFORFALL: Den tiltalte idrettskjendisen møtte ikke opp i Sør-Trøndelag tingrett til andre dag av rettssaken. Han er tiltalt for seksuell omgang med ei jente under 16 år. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Den tidligere toppidrettsutøveren som er tiltalt for seksuell omgang med ei jente under 16 år, dukket ikke opp i retten i dag.

- Sykdomsforfall, sa tiltaltes forsvarer Odd Rune Torstrup.

- Han har også gitt sin forklaring. Etter mitt syn er det ikke nødvendig at han er til stede i retten.

Aktor hadde ingen innvendinger, og dermed fortsetter saken i Sør-Trøndelag tingrett - uten tiltalte til stede.

Ifølge tiltalebeslutningen hadde han samleie med jenta to ganger sommeren 2005. Han forsøkte angivelig også en tredje gang, uten å klare det. De to har et familieforhold. Jenta var 15 år da de påståtte forholdene skjedde.

- Ikke kynisk I retten i går fortalte begge parter hva de mener har skjedd. Ingen bestrider seksuell omgang. Men det er ulike oppfatninger av medvirkning. Tiltalte mener det var en felles forståelse rundt handlingene.

- Jeg vil på det sterkeste avvise at jeg opptrådte kynisk og manipulerende, sa mannen. Han benektet også at han har misbrukt et tillitsforhold.

- Men det som skjedde er likevel mitt ansvar. Og jeg skal stå til rette for det.

Tiltaltes sykdomsbilde er sentralt.

- Jeg har en manisk depressiv lidelse. Nå heter det bipolar lidelse. I den aktuelle tida var sykdommen dessverre ubehandlet. Jeg hadde søkt om hjelp hos leger og psykologer, uten å få innpass. Fra 2003 til 2005 var jeg rett og slett svært syk.

Tvangstanker Tiltalte fortsatte:

- Jeg var fylt med tvangstanker. Plutselig kunne jeg tenke på at jeg ville stikke noen. Eller hive noen over bord fra båt. Jeg var også sikker på at enkelte ville drepe meg og familien. Derfor klatret jeg opp på taket. Hensikten var å få oversikt over de beste fluktrutene når angriperne kom.

Tiltalte understrekte at han i dag går på medisiner, og er en helt annen person. Han mener sykdommen, da den var ubehandlet, ga ham nedsatt dømmekraft.

- Jeg var uten fotfeste. Jeg sov lite, sprang rundt — og oppførte meg som en idiot. Jeg var en fare for meg selv og omgivelsene.

Den fornærmede jenta er nå 23 år. Hun har hatt det tøft, og ville ikke forklare seg for åpen rett i går.

- Da anmeldelsen kom, skjønte jeg at livet slik jeg kjenner det var ødelagt, sa tiltalte, som har konkurrert på absolutt toppnivå innenfor sin idrett.

Terrorister Mannen fortalte eksempler fra karrieren der han trodde to medpassasjerer på flyet var terrorister. Han sa også til en kollega at han fryktet hjertet skulle stanse i lufta, og ville at flyet skulle snu.

- I dag ser jeg på det som skjedde som forkastelig. Jeg har ingen grunn til å betvile at jenta har hatt det vondt. Men jeg håper vi kan legge dette bak oss, og komme videre i livet.

Forsvarer Odd Rune Torstrup sier:

- Det er åpenbart at han skal betale erstatning etter loven. Samtidig synes det å være krefter her som skal ha mest mulig ut av dette på tynnest mulig grunnlag.

Rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett avsluttes i dag.

ADVOKAT: Odd Rune Torstrup forsvarer den tiltalte idrettskjendisen. - Han følte seg ikke bra, sier han om hvorfor tiltalte ikke er til stede i retten i dag. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
ADVOKAT: Odd Rune Torstrup forsvarer den tiltalte idrettskjendisen. - Han følte seg ikke bra, sier han om hvorfor tiltalte ikke er til stede i retten i dag. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media