Atle Hamre

Tiltalt igjen

Den tidligere stjernekusken Atle Hamre (61) risikerer inntil tre års fengsel. Han nekter straffskyld, forteller hans advokat.

UENIG: - Atle Hamre føler seg grovt misforstått, forteller hans advokat Nils Christian Nordhus. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet
UENIG: - Atle Hamre føler seg grovt misforstått, forteller hans advokat Nils Christian Nordhus. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Atle Hamre (61) er tiltalt for utpressing mot en hesteeier fra Østlandet.

I tiltalen, som Dagbladet har blitt gjort kjent med skal Hamre 21. november 2019 ha skjelt ut fornærmede og bedt ham betale 200 000 kroner.

Dersom det ikke skjedde skulle Hamre sende «gutta boys» og hente fornærmede ut om natta mens han lå og sov, eller «liknende», lyder det videre.

Straffen for utpressing er bot eller fengsel i inntil tre år, etter straffelovens paragraf 330.

Det var Trav365 som omtale saken først.

- Grovt misforstått

Hamres advokat, Nils Christian Nordhus, forteller at den tidligere kusken er kjent med tiltalen. 61-åringen erkjenner ikke straffskyld.

- Han føler seg grovt misforstått. Det er ikke snakk om en utpressing, snarere en utskjelling. Han er lei seg for det og har beklaget, sier Nordhus til Dagbladet.

Hamre er tidligere dømt for pengeutpressing i 2002 og 2008, og har sonet to fengselsstraffer for dette. Hamre er også utestengt på livstid fra Det norske Travselskaps anlegg.

Dagbladet har også vært i kontakt med tiltalte selv, som ikke vil kommentere saken ytterligere.

PROFILERT: Atle Hamre, her tilbake på Drammen Travbane etter soningen av en fem år lang utpressingsdom. Foto: Kurt T. Pedersen / Dagbladet
PROFILERT: Atle Hamre, her tilbake på Drammen Travbane etter soningen av en fem år lang utpressingsdom. Foto: Kurt T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Bekrefter

Det er en mangeårig hesteeier fra Østlandet som er fornærmet i saken. Elling Dahl er bistandsadvokat for mannen.

- Det er riktig at det er tatt ut en tiltale, utover det vil jeg ikke kommentere, sier Dahl til Dagbladet.

Saken ble anmeldt til politiet samme dag, og seinere henlagt, men Statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud beordret den gjenopptatt.

Det er dette arbeidet som nå har ført til at det er tatt ut tiltale, som ikke er formelt forkynt enda. Saken er foreløpig ikke berammet.

FORSVARER: Nils Christian Nordhus er forsvarer for «IS-kvinnen». Han mener hun ikke skal straffes for rollen som husmor. Vis mer

Kritisk

Advokat Nordhus forstår lite av at saken blir tatt opp igjen etter så lang tid.

- Det er ille at påtalemyndigheten bruker nesten to år på å misforstå innholdet av en telefonsamtale. Politiet er mye nærmere å forstå en slik sak, og de har tidligere henlagt den, sier advokaten til Dagbladet.

Hamre var en profilert «kjendiskusk» i det norske travsportmiljøet fra slutten av 1980- og utover på 1990-tallet. Han står oppført med i alt 2003 seire i forskjellige løp.

Han har også drevet kjøp og salg av hester og skal ha vært involvert i importen av i alt rundt tusen travhester fra utlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer