Rettssaken mot Molde-spiller

Tiltalt Molde-spiller frifunnet

Mannen som har vært tiltalt for voldtekt er frifunnet i Romsdal tingrett. Aktor anker saken.

FRIFUNNET: Mannen spiller til daglig på Aker Stadion, Molde Fotballklubbs hjemmebane. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen
FRIFUNNET: Mannen spiller til daglig på Aker Stadion, Molde Fotballklubbs hjemmebane. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde-spilleren som har vært tiltalt for voldtekt er frifunnet i Romsdal tingrett. Det kom fram i en domsslutning mandag ettermiddag.

Retten var ikke samstemt i avgjørelsen om å frifinne mannen, og det springende punktet var om samleiet skjedde frivillig eller ikke. Mannen har vært tiltalt for å ha hatt sex med den fornærmede mens hun sov og/eller var beruset, og derfor ikke var i stand til å motsette seg handlingen.

Flertallet av dommerne har kommet fram til at det foreligger «rimelig og fornuftig tvil» om skyldsspørsmålet. Molde-spilleren har hele tiden hevdet sin uskyld og ment at det ikke var et overgrep, men at begge var med på samleiet.

- Han er veldig lettet, men heller ikke overrasket over rettens avgjørelse. Han har alltid sagt at han er uskyldig, sier Panzer Iversen.

Fornærmedes bistandsadvokat, Mette Ekroll Nyland, ønsker ikke å kommentere saken.

Anker saken

Aktor i saken, Ingvild Thorn Nordheim, la i utgangspunktet ned påstand om fire års fengsel.

Hun har valgt å anke saken da hun mener at bevisene i saken er gode. Fagdommeren i saken mente at spilleren var skyldig, mens de to meddommerne frifant ham. Alle tre var imidlertid enige om at overgrepet mest sannsynlig hadde skjedd, og gikk enstemmig inn for erstatning til kvinnen på 150.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer