Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Molde-spiller

Tiltalt Molde-spiller frifunnet

Mannen som har vært tiltalt for voldtekt er frifunnet i Romsdal tingrett. Aktor anker saken.

FRIFUNNET: Mannen spiller til daglig på Aker Stadion, Molde Fotballklubbs hjemmebane. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen
FRIFUNNET: Mannen spiller til daglig på Aker Stadion, Molde Fotballklubbs hjemmebane. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde-spilleren som har vært tiltalt for voldtekt er frifunnet i Romsdal tingrett. Det kom fram i en domsslutning mandag ettermiddag.

Retten var ikke samstemt i avgjørelsen om å frifinne mannen, og det springende punktet var om samleiet skjedde frivillig eller ikke. Mannen har vært tiltalt for å ha hatt sex med den fornærmede mens hun sov og/eller var beruset, og derfor ikke var i stand til å motsette seg handlingen.

Flertallet av dommerne har kommet fram til at det foreligger «rimelig og fornuftig tvil» om skyldsspørsmålet. Molde-spilleren har hele tiden hevdet sin uskyld og ment at det ikke var et overgrep, men at begge var med på samleiet.

- Han er veldig lettet, men heller ikke overrasket over rettens avgjørelse. Han har alltid sagt at han er uskyldig, sier Panzer Iversen.

Fornærmedes bistandsadvokat, Mette Ekroll Nyland, ønsker ikke å kommentere saken.

Anker saken

Aktor i saken, Ingvild Thorn Nordheim, la i utgangspunktet ned påstand om fire års fengsel.

Hun har valgt å anke saken da hun mener at bevisene i saken er gode. Fagdommeren i saken mente at spilleren var skyldig, mens de to meddommerne frifant ham. Alle tre var imidlertid enige om at overgrepet mest sannsynlig hadde skjedd, og gikk enstemmig inn for erstatning til kvinnen på 150.000 kroner.

Thorn Nordheim mener at dommerne ikke har vurdert bevisene godt nok.

- Flertallet bestående av de to meddommerne går for en frifinnelse uten egentlig å vurdere bevisene i saken. De konkluderer med at de ikke kan se bort fra tiltaltes forklaring. De ser ikke ut til å ha vurderte bevisene i tilstrekkelig grad i forhold til skyldspørsmålet, siden de konkluderer som de gjør og legger tiltaltes forklaring til grunn, sier hun til Romsdals Budstikke.

Ankesaken kan komme opp i lagmannsretten tidlig i 2019.

Oppreisning

Spilleren må imidlertid betale 150 000 kroner i oppreisning til den fornærmede for, ifølge skadeerstatningsloven, å «forsettlig eller grovt uaktsomt ha voldt «skade» på en person».

Den fornærmede har slitt med funksjonsfall, hatt betydelige symptomer på post traumatisk stresslidelse (PTSD) og vært langvarig sykmeldt etter hendelsen.

- Vi mener at Romsdal tingrett har tatt en riktig avgjørelse når de frifinner ham, men vi er på ingen måte enig i oppreisningskravet. Jeg har ikke fått kommet med en god analyse av dommen ennå, men vi vil vurdere om vi skal anke saken, forteller spillerens forsvarer, Øyvind Panzer Iversen, til Dagbladet.

Tok opp samtale

Det var i mai i fjor at hendelsen fant sted. Den tiltalte spilleren og to lagkamerater hadde nachspiel hvor flere jenter ble invitert. Både spilleren og den fornærmede var beruset, kom i kontakt med hverandre og gikk inn på soverommet.

- Jeg var full og alt var helt svart for meg, fram til jeg våknet i senga. Da var buksa og trusa mi tatt av og lå ved sengeenden, mens jeg fortsatt hadde på meg en topp, jakke og veska mi. Og en person jeg ikke kjente lå oppå meg, forklarte den fornærmede kvinnen i retten forrige uke.

Kvinnen tok opp en samtale mellom de to på telefonen sin. Den vel fire minutter lange samtalen ble i sin helhet avspilt i retten.

- Jeg våknet og kjente at jeg hadde veldig vondt. Jeg kjente ikke mannen i rommet, og tok derfor opp telefonen min og startet filmopptak, forklarte kvinnen.

Saken oppdateres!

Hele Norges coronakart