- Tiltroen min til FIFA er svært tynnslitt

Beckenbauer er skuffet over VM-stemmene ble offentliggjort.

SKUFFET: Franz Beckenbauer sier han ble lovet at stemmetallene i forbindelse med VM-tildelingen ikke skulle bli offentliggjort. Det ble de.Foto: SCANPIX/EPA/MARC MUELLER
SKUFFET: Franz Beckenbauer sier han ble lovet at stemmetallene i forbindelse med VM-tildelingen ikke skulle bli offentliggjort. Det ble de.Foto: SCANPIX/EPA/MARC MUELLERVis mer

Franz Beckenbauer er skuffet over at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) offentliggjorde stemmetallene etter avstemningene for fotball-VM i 2018 og 2022.

Den tidligere tyske storspiller sier til avisen Bild at styremedlemmene i FIFA fikk beskjed om at avstemningsresultatene skulle holdes hemmelig.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er skuffet over måten FIFA håndterte disse avstemningene på. Sju tapende land ble eksponert, og særlig gjaldt det England og Australia, sier den gamle forsvarskjempen.

- Vi, som satt i styret og skulle stemme, ble fortalt at ingen skulle få vite resultatene av avstemningene. Vi fikk, for eksempel, bare vite hvilke land som var utslått etter hver avstemningsrunde.

- Men bare noen minutter at det hele var avgjort, fikk jeg høre stemmetallene på radio, sier Beckenbauer til Bild.

- Dette har gjort at den tiltroen jeg har til FIFA er svært tynnslitt, sier tyskeren. Han er tidligere VM-vinner for Tyskland både som spiller og trener, og han var med og arrangerte VM-sluttspillet i 2006.

Det var Russland som fikk VM i 2018, mens mesterskapet i 2022 gikk til Qatar.

65 år gamle Beckenbauer er inne i sine siste måneder som styremedlem i mektige FIFA. Han kommer ikke til å søke gjenvalg neste år av personlige og familiære grunner.

(NTB)