Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tim (26) merket at han ikke var helt normal på «gymmen»

I helga slo han Europas sterkeste i steinløfting.

(Dagbladet): De norske bamsene Tim Enersen og Andreas Valand deltok i helga i konkurransen om å bli Europas sterkeste mann under 90 kg, og nordmennenes innsats holdt til andre og tredje plass.

Tim Enersen, som til daglig jobber som tømrer, vant blant annet øvelsen der deltakerne starter med å løfte en stein på 100 kg opp 170 cm og avslutter - fem steiner seinere - med å løfte 170 kg opp 130 cm.

- Det var min beste øvelse. Jeg fikk den beste tida og vant den, sier Tim Enersen til Dagbladet på telefon.

Du kan se video av øvelsen øverst i denne saken der Enersen så vidt slår Jams Ward, som til slutt vant konkurransen sammenlagt.

Bar 240 kg Enersen er 26 år og fra Tomter i Hobøl kommune. 26-åringen har gått på «gymmen» (Spydeberg treningsstudio) i ti år, men begynte først med verdens sterkeste-øvelser for tre år siden etter at han  lagt merke til at han ikke var helt «normal».

- Jeg fant ut at jeg var sterkere enn de andre på gymmen, sier Enersen.

Konkurransen gikk av stabelen i Irland og med andre plass er Enersen kvalifisert til VM i Finland i mai. Det var ikke bare i steinøvelsen Enersen imponerte under helgas EM, i øvelsen der man skal bære to kofferter som veier 120 kg hver i to ganger 20 meter gikk det også veldig bra.

- Flere av øvelsene var veldig utholdene, blant annet «loadingøvelsen» der vi måtte bære koffter på 120 kg i hver hånd. Jeg var den første i verden som klarte den øvelsen, men James Ward kom etter meg og slo meg på tid, sier Enersen, som altså måtte gi tapt for suverene Ward, som også vant konkurransen i fjor.

Stor pokal Det er første gang Enersen er med i konkurransen. Tidligere har han kun sett sine konkurenter på tv.

- Jeg har trent sinnssykt før denne konkurransen, men jeg trodde ikke det skulle gå så bra selv. Jeg har hatt tre til seks økter i uka de siste to-tre månedene og så hvilte jeg den siste uka før konkurransen.

Enersen er kvalifisert til VM sammen med sin norske kollega Andreas Valand, men rik blir Enersen foreløpig ikke av hobbyen.

- Jeg fikk 1750 pund for andreplassen i tillegg til en stor pokal som er veldig fin, sier tømreren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media