Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Timo Klami fikk sin revansj

Men kan komme til å kutte ut stupingen.

• Les også: Å falle vakkert - et møte med Timo Klami

(Dagbladet.no): Norges beste stuper, Timo Klami, klarte ikke å kvalifisere seg for sommerens OL i Beijing, Kina.

Derfor var det ekstra godt da han i går kvalifiserte seg for EM-finalen i 3-meter sviktstup - og ikke minst at han i dag danket ut sju av konkurrentene der.

- Det er selvfølgelig godt å få en slik revansj. Men samtidig føles det kjipt ikke å være OL-kvalifisert når jeg helt tydelig har nivået inne, sier Klami til Dagbladet.no.

Beste norske noensinne

Alle de 11 andre finalistene er klare for OL, men Klami sikret seg likevel en sterk femteplass med sine 432,7 poeng - den beste norske poengsummen noensinne.

Avstanden opp til bronsevinnende Joona Puhakka fra Finland var bare ni poeng. 

- Dagens resultat hjelper godt på motivasjonen. Samtidig må jeg nå vurdere nøye ut fra hva som skjer framover. For at jeg skal gidde å fortsette, må vi få på plass rammer og en totalpakke som gjør at jeg kan fortsette å satse maksimalt, sier Klami.

Russisk seier

NUMMER FEM: Timo Klami gjennomførte en god finale og slo blant annet sju stupere som er kvalifisert for OL. Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
NUMMER FEM: Timo Klami gjennomførte en god finale og slo blant annet sju stupere som er kvalifisert for OL. Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX Vis mer

- Dette er eneste måten å nå verdenstoppen. Hvis jeg ikke får muligheten til å satse maks, så kutter jeg ut, tillegger 26-åringen.

Russiske Dmitrij Sautin vant dagens konkurranse med 493,70 poeng.

Ukraineren Illija Kvasja ble nummer to.

image: Timo Klami fikk sin revansj
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media