1 AV 528: 15 år gamle Tindra Holm er den eneste jenta som er tatt ut til årets «TV-pucken» i Sverige. Foto: Skellefteå AIK Hockey
1 AV 528: 15 år gamle Tindra Holm er den eneste jenta som er tatt ut til årets «TV-pucken» i Sverige. Foto: Skellefteå AIK HockeyVis mer

Tindra (15) er den eneste jenta blant 527 gutter: - Noen må se to ganger

Satser på å vinne.

(Dagbladet): Da de 23 lagene til den svenske ishockey-turneringen «TV-pucken» ble offentliggjort, var det ett navn mange bet seg merke i.

15 år gamle Tindra Holm på Västerbottens lag.

Hun blir med det den fjerde jenta noensinne som har deltatt i den prestisjetunge turneringen for unge spillere.

SATSER: For Holm er turneringa først og fremst et skritt på veien mot en karriere som hockeyspiller på heltid. Foto: Skellefteå AIK Hockey
SATSER: For Holm er turneringa først og fremst et skritt på veien mot en karriere som hockeyspiller på heltid. Foto: Skellefteå AIK Hockey Vis mer

Satser

Selv er hun ikke veldig overrasket over at hun ble tatt ut, men er ikke mindre fornøyd med avgjørelsen av den grunn.

- Jeg ble kjempeglad, men jeg har også jobbet for dette veldig lenge. Veldig overrasket er jeg ikke. Det kom ikke som noe sjokk, sier Holm til svenske Expressen.

For Holm er turneringa først og fremst et skritt på veien mot en karriere som hockeyspiller på heltid.

- Jeg spiller jo for å ha det gøy, men det er klart at jeg har mål. De fleste guttene sikter på landslaget, så jeg tar sikte på en plass på damelandslaget, sier hun.

- Kjempegøy

Hun forteller også at planen i utgangspunktet er å gå over til å spille på et damelag fra og med neste år, men at hun ikke mistrives med gutta.

- Når vi møter enkelte lag er det noen som må se to ganger, og det virker som om de tenker: «Hva?!». Jeg synes det er kjempegøy å spille med guttene, men neste år blir det J18, sier Holm.

Forrige gang Västerbotten stakk av med seieren i «TV-pucken» var i 2011, og det er ingen hemmelighet hva målet er denne gangen heller.

- Målet for Västerbotten er alltid å vinne.