Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tine scoret 21 mål i europacupen

Ny rekord.

(Dagbladet.no) Larvik - HRK Katarina Mostar 44-14.

Det ble som ventet lett match for LHK-jentene i Berglishallen lørdag ettermiddag. Det bosniske laget hadde ingenting å stille opp med.

Og med 30 plussmål foran returoppgjøret - som også går i Larvik, på søndag - er kampen om avansementet til kvartfinalen i cupvinnercupen allerede avgjort. Eller, for å være mer konkret - åttendelsfinaleduellen var avgjort allerede etter sju minutter.

Da ledet LHK 10-1.

Mest toneangivende av alle var Tine Rustad Kristiansen. Hun spilte i uvant posisjon, men var likevel helt ustoppelig. Bakspilleren scoret 21 mål - som kantspiller.

Ny rekord

Larvik-trener Karl Erik Bøhn forteller at det er ny klubbrekord og at én spiller neppe har scoret særlig mange flere mål i én e-cupkamp.

- Hun var helt fantastisk, og hun scoret 21 mål uten å være ego. Bare to av scoringene kom på straffer, sier Bøhn til Dagbladet.no.

SCORINGSREKORD: Tine Rustad Kristiansen ga seg ikke før hun hadde satt 21 baller i nettet bak Katarina Mostars målvakt. Her fra en tidligere e-cupkamp mot HRK Podravka Koprivnicia. Arkivfoto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
SCORINGSREKORD: Tine Rustad Kristiansen ga seg ikke før hun hadde satt 21 baller i nettet bak Katarina Mostars målvakt. Her fra en tidligere e-cupkamp mot HRK Podravka Koprivnicia. Arkivfoto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

Normalt sett er det Linn-Kristin Riegelhuth som er storscoreren i målfestene til Larvik. Nå var det imidlertid en annen bakspiller som sto i sentrum.

Grunnen til at Kristiansen spilte venstrekant er at landslagsspiller Kari Mette Johansen var ute med et overtråkk.

- Tine har ikke spilt noe særlig der før, men hun var som et olja lyn, sier Bøhn.

Få landskamper

Svake Katarina Mostar ble kontret i senk og det ble tidlig klart at spenningen lå i hvor stor seieren kom til å bli.

- Vi spilte med toppet lag i dag, men kommer nok til å rotere mer og la de yngre jentene få sjansen på søndag, sier Bøhn, vel vitende om at han allerede kan huke av to kamper til i kalenderen.

Champions League-drømmen brast for Larvik, men vestfoldingene har gode sjanser til å nå helt til topps i cupvinnercupen. Og med målkåte spillere som Kristiansen, da er det moro selv om motstanderen er så svak som laget serielederne møtte lørdag ettermiddag.

Tine R. Kristiansen har bare spilt seks landskamper, og hun er ikke tatt ut til samlingen bestående av hjemlige elitespillere som skal være fire dager i Oslo seinere i februar. LHK-trener Bøhn mener hun fortjener flere sjanser med flagget på brystet.

- Hun kan brukes både som back og kant, og har kvaliteter ingen andre har. Hun har sterke finter, er god på gjennombrudd og har en enorm hurtighet. Marit Breivik har mange gode å velge blant, men jeg mener Tine er den beste spilleren som ikke er på landsladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media