BORT: Benayon (bak) er allerede solgt til Chelsea, nå er Mascherano på vei til Inter. Vårens seriemester Chelsea og Kalou er Liverpools største utfordring i kampen for å gjenvinne tronen i England. Foto: AFP
BORT: Benayon (bak) er allerede solgt til Chelsea, nå er Mascherano på vei til Inter. Vårens seriemester Chelsea og Kalou er Liverpools største utfordring i kampen for å gjenvinne tronen i England. Foto: AFPVis mer

- Ting er ikke rosenrøde i Liverpool

Javier Macherano og Albert Riera på vei bort. Stadig på utkikk etter nye eiere.

||| (Dagbladet): - Du bryter ikke følelsen av undergang og desillusjonisme i Liverpool med et par kjøp og noen ord i media. Du kan ikke fortelle folket i Liverpool at ting er rosenrøde etter kjøpet av Joe Cole, det er svært mye igjen for å snu klubben, sier Roy Hodgson, nyutnevnt Liverpool-manager, til The Guardian.

Det Hodgson gjør for å bryte den negative utviklingen i Liverpool, som endte med en sjuendeplass i Premier League sist sesong, er å kvitte seg med spillere som han mener ikke passer inn eller har den riktige innstillingen.

Mascherano til Inter Den største stjerna som er på vei bort er Argentina-kaptein Javier Mascherano. Midtbaneankeret ønsker å dra til Internazionale og det får han nå lov til, ifølge The Guardian. Tidligere har det kommet fram at Mascherano heller ikke svarer på Hodgsons tekstmeldinger.

Mascheranos agent har sagt at han ønsker å dra og Inter skal være villig å betale 25 millioner pund. Dette er sårt tiltrengte midler i Liverpool, Hodgson må selge for å frigjøre midler til nye kjøp. Nye kjøp han trenger for å skape sitt eget lag.

Samtidig er Albert Riera og Philipp Degen på vei bort. Riera er allerede på plass i Aten for å signere for Olympiakos. Prisen skal ligge på 4,5 millioner pund og er neste steg i Hodgsons opprydding i troppen. Riera fikk forøvrig strålende mottagelse i Aten, noe dette Youtube-klippet viser.

- Desperat etter eiere Philipp Degen kom gratis fra Dortmund i 2008, men har hatt et skademareritt på Anfield og har fått beskjed om at han kan gå.

- Vi hadde en veldig god samtale med Philipp og han ønsker å spille førstelagsfotball. Vi skal ikke stå i veien for ham og han står fritt til å finne seg en ny klubb, sier Hodgson.

Liverpool er fortsatt på utkikk etter nye eiere som kan investere sårt tiltrengte pund i klubben. Hodgson sier klubbens styreformann, Martin Broughton, «er desperat etter å finne de rette investorene».

Den tidligere Viking- og Fulham-treneren ber supporterne om å være tålmodig.

- Jeg håper de som følger oss forstår situasjonen og at de har føttene godt plantet på jorda. Jeg håper de gir oss ros for innsatsen vår på banen - hvis vi fortjener det, sier Hodgson, som fortsatt forsøker å overbevise Fernando Torres om å bli i klubben.