Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ting tyder på at Sveits er det klart beste laget i gruppa

Drillo ser allerede førsteplassen glippe.

STOPPET PÅ OG AV ISLAND: Etter den elendige starten på VM-kvalifiseringen her på Island, antyder Drillo at en kamp om annenplassen er det beste Norge kan håpe på.
STOPPET PÅ OG AV ISLAND: Etter den elendige starten på VM-kvalifiseringen her på Island, antyder Drillo at en kamp om annenplassen er det beste Norge kan håpe på. Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen sover aldri godt etter en kamp, og spesielt ikke etter kamper som i går.

Veien til VM i Brasil 2014 startet på verst tenkelig måte - med 0-2-tap mot det laveste rangerte laget i gruppa - og nå har Norge kniven på strupen før tirsdagens hjemmekamp mot Slovenia.

Sveits, som mange anser som favoritten i gruppa, startet oppskriftsmessig med 2-0-seier på bortebane mot nettopp Slovenia.

Selv om kvaliken ennå er ung, og ni av ti kamper gjenstår, antyder Drillo langt på vei at det å vinne gruppa kan bli i tøffeste laget.

- Ting tyder på at Sveits er det klart beste laget i gruppa, det er mulig. Dette blir en spådom, men det kan hende at det blir en kamp om annenplassen for oss, sier han.

- Målene var til å grine av
Om Norge skulle bli nummer to i gruppa, venter playoff mot en av de andre gruppetoerne. Åtte av ni gruppetoere gjør opp om fire VM-plasser - den dårligste toeren ryker rett ut.

Men det er selvsagt tidlig å snakke om slike ting - aller først må Norge vise seg fra en bedre side enn mot Island. Med tre poeng mot Slovenia ser Drillo langt lysere på situasjonen.

- Slår vi dem, er vi med for fullt. Det blir en avgjørende kamp, det ser sikkert dere også. Det er ikke akkurat noe «være eller ikke være», men med poengtap der har vi kommet veldig dårlig ut. Da skal vi vinne mye for å havne blant de to beste.

Da Drillo ankom flyplassen i Reykjavik i ettermiddag, hadde han studert de avgjørende situasjonene i gårsdagens 0-2-tap mot Island nøyere. Og han gremmer seg over måten baklengsmålene kom på.

- Målene var til å grine av, begge to. At vi ikke scorer på noen av våre sjanser er litt trist, naturligvis, men etter millimeterundersøkelser på det annullerte målet vårt virker det som vi blir snytt for en scoring. Så kan de slå tilbake og si at de skulle hatt straffespark, sier Drillo.

- Ola (By Rise) har digitalisert kampen, og vi har sett situasjoner sammen. I tillegg har vi fått masse tall fra Optaspesialisten. Alle tall tyder på at vi skulle vunnet kampen. Men det gjorde vi altså ikke. Det har med tilfeldigheter å gjøre. Vi har spilt tre bortekamper mot Island de siste årene. I de to første var resultatet litt bedre enn prestasjonen. Nå var det omvendt.

Nekter å gi Bugge skylda for 0-1
Drillo gjorde flere endringer på laget fra generalprøven mot Hellas, til gårsdagens kvalifiseringskamp mot Island. Om det blir like mange endringer til kampen mot Slovenia kunne han ikke gi noe svar på i dag .

- Men det er ikke sikkert det blir de samme 11 ,for å si det sånn.

- Hvor er du mest usikker?

- Vi har en haug midtbanespillere som er omtrent like gode, så der får vi gå litt etter magefølelsen, etter treninger og sånn.

- Har du en magefølelse om keepervalget?

- Det er ingen grove tabber i går, men vi kan diskutere den første goalen. Vi kan nok dele skylda på flere. Brede (Hangeland) starter med å feilberegne og gå i lufta uten å være borti ballen, Håvard (Nordtveit) glipper i markeringen, det er flere feil der, sier han. 

Innbytterne Joshua King og Alexander Söderlund gjorde sine saker bra de siste 25 minuttene, noe Drillo også påpeker.

- Innhoppene var friske, sier han.

Hvorvidt han våger å starte med for eksempel en av dem eller begge mot Slovenia må han «tygge på».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media