Tinkoff-Saxo: - Det er opp til Boasson Hagen

Har tilbudt nordmannen plass på laget.

HAR MULIGHETER: Tinkoff-Saxo forteller at de har tilbudt Edvald Boasson Hagen en plass på laget. Nordmannen har ennå ikke bestemt seg for hvilket lag han velger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAR MULIGHETER: Tinkoff-Saxo forteller at de har tilbudt Edvald Boasson Hagen en plass på laget. Nordmannen har ennå ikke bestemt seg for hvilket lag han velger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen og hans manager Birger Hungerholdt vurderer fortsatt hvor rudsbygdingen skal sykle neste sesong.

Nå gjør Tinkoff-Saxo det klart at de har tilbudt nordmannen en plass på deres stjernelag

- For øyeblikket er det opp til Boasson Hagen og manageren hans. Vi har gjort våre intensjoner klare, og det er der vi er. Jeg har ingen magefølelse, men vi tror han vil være en fin forsterkning for laget, sier Tinkoff-Saxos leder Stefano Feltrin til Cyclingnews.

Det internasjonale sykkelnettstedet skriver at nordmannen ønsker en årslønn på rundt åtte millioner kroner. Til sammenligning tjener Alexander Kristoff snaut seks millioner kroner i år.

- Vi ser etter ryttere som virkelig vil være del av laget vårt. Om en rytter er litt usikker, er ikke vi det riktige laget. Vi kan kjøpe flere forsterkninger før neste sesong, men det er fortsatt god tid, og overgangsvinduet har bare vært åpent i 19 dager, forklarer Feltrin.

Tinkoff-Saxo ruster opp foran 2015.

De har sikret seg Peter Sagan, og tirsdag ble det klart at også den tidligere Giro d'Italia-vinneren Ivan Basso ikler seg det russiske lagets farger neste år.

- Vi har hatt mye kontakt med Boasson Hagens agent, men for øyeblikket har vi ingenting å annonsere. Hva jeg kan si er at de har en sær måte å forhandle en kontrakt på, jeg kan ikke gå lenger enn det. Vi har ikke signert noe.

- Penger er en del av det. Vi holder oss til budsjettet, og om noen synes de er mer verdt enn vi er forberedt på å betale, så henter vi ikke rytteren, utdyper Feltrin.

Andre lag som har blitt koblet til Boasson Hagens signatur for neste sesong er Astana, MTN-Qhubeka, Orica GreenEdge, Giant-Shimano, Fernando Alonsos nye lag og Cannondale.

Forrige uke fortalte Hungerholdt procycling.no at ingenting var avklart hva gjelder Boasson Hagens framtid.

- Vi har sluttet å regne med når vi blir ferdige. Tidligere har jeg gitt datoer, men vi har ikke overholdt dem. Nå jobber vi kontinuerlig med saken og har ikke dårlig tid, sa Hungerholdt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.