KREVER RESULTATER: Eier av sykkellaget TInkoff-Saxo, Oleg Tinkov, var ikke fornøyd med innledningen på sesongen, og kommanderte Bjarne Riis tilbake i følgebilen under etapperittet Tirreno Adriatico. Peter Sagan svarte med å ta årets første seier. (AP Photo/Sang Tan)
KREVER RESULTATER: Eier av sykkellaget TInkoff-Saxo, Oleg Tinkov, var ikke fornøyd med innledningen på sesongen, og kommanderte Bjarne Riis tilbake i følgebilen under etapperittet Tirreno Adriatico. Peter Sagan svarte med å ta årets første seier. (AP Photo/Sang Tan)Vis mer

- Tinkov er spesiell og eksentrisk

Dansk klassikerspesialist toner ned konflikten mellom Oleg Tinkov og Bjarne Riis.

MILANO (procycling.no): Etter en ganske laber sesonginnledning har eieren av Tinkoff-Saxo, Oleg Tinkov, lagt press på lagets profilerte sportsdirektør Bjarne Riis.  

Ifølge en rapport i den franske sportsavisen L´Equipe tidligere denne uken, havnet Tinkov og Riis i en verbal klinsj under etapperittet Tirreno-Adriatico, der Peter Sagan vant for første gang denne sesongen.  

Tinkov satte imidlertid ikke pris på hvordan Alberto Contador ble ettertrykkelig satt på plass av Movistars Nairo Quintana på den avgjørende fjelletappen til Monte Terminillo.  

Den slovakiske mesteren Sagan kom fra Cannondale før denne sesongen og har angivelig en kontrakt på nesten fire millioner euro årlig. Sagans seier i Porto Sant'Elpidio var hans første på ni måneder. Triumfen var bare Tinkoff-Saxos andre seier så langt i 2015.  

Som følge av laget svake innledning tok Tinkov grep. Ifølge L´Equipe ble Riis degradert til assisterende sportsdirektør og flyttet ned til lagets andre følgebil, mens Steven de Jongh tok over roret i den første.    

- Tinkov er spesiell

Foran årets første store klassiker, søndagens Milano-Sanremo, toner Tinkoff-Saxo-rytter Matti Breschel ned konflikten mellom Riis og Tinkov. Dansken vedgår at den russiske milliardæren er en fremtreden skikkelse. Men ikke nødvendigvis en destruktiv en.  

- Jeg vet ikke noe om noen krangel. For jeg holder meg utenfor alt det der. Det avisene skriver må vi alltid ta med ett gram salt. De har ikke vært til stedet hvis det har vært noe konflikt, sier Breschel til procycling.no.  

Verken Tinkov eller Riis var til stedet i Citroëns lokaler i Milano, der Tinkoff-Saxo presenterte laget foran søndagens klassiker.

TETT SAMARBEID: Oleg Tinkov (til høyre) kjøpte Tinkoff-Saxo-laget av Bjarne Riis (til venstre) før sesongen 2014. Den russiske milliardæren setter store krav til lagets stjerneryttere Peter Sagan og Alberto Contador. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TETT SAMARBEID: Oleg Tinkov (til høyre) kjøpte Tinkoff-Saxo-laget av Bjarne Riis (til venstre) før sesongen 2014. Den russiske milliardæren setter store krav til lagets stjerneryttere Peter Sagan og Alberto Contador. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han (Tinkov) har vært i laget en stund, både som sponsor og som lageier. Han er en bra nok fyr. Han er spesiell og eksentrisk. Men han har også gode folk som driver laget i hverdagen. Vi ryttere har ikke så mye kontakt med Oleg. Han er med ut, har det gøy og ser sykkelløp. Hygger seg veldig. Men selvfølgelig, han bryr seg også å få seire, sier den 30 år gamle klassikerspesialisten.    

Tinkov enormt fremtredende
Casper Juul-Jensen, Tinkoff-Saxos andre danske startende i Milano-Sanremo, sier Tinkov er en kilde til god stemning i laget. 25-åringen er positiv til russeren som sterkt involvert lageier.  

- Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke merker noe press fra Oleg. Mye av et ligger i spekulasjoner i mediene, slik det alltid vil være. Det er opplagt for mediene å grave i forholdet mellom Bjarne Riis og Oleg Tinkov, sier Juul-Jensen til procycling.no.  

- Men for meg var det god stemning. Det er alltid underholdene når Oleg er tilstede i rittene. En lageier vil alltid forvente seier, og vi merker ingenting negativt med det presset som er, sier den unge dansken.  

- Olegs tilstedeværelse er enormt framtredende. Han er veldig livlig, og det legger jeg ikke skjul på, men det er med på å skape stemning, sier Juul Jensen.  

Maciej Bodnar, Tinkoff-Saxos polske tempokanon, mener Tinkovs livlige temperament er noe som holder rytterne på tå hev.  

- Jeg holder meg normalt rundt dette. Jeg føler ikke noe press utenom vanlig. Presset må være der uansett, men det er et bra press som holder oss gående, sier Bodnar til procycling.no.

MILANO-SANREMO: Christopher Juul-Jensen (midten), poserer sammen med landsmann Matti Breschel (til høyre) og veteran Ivan Basso (til venstre) under Tinkoff-Saxos lagpresentasjon i Milano fredag (AP Photo/Antonio Calanni).
MILANO-SANREMO: Christopher Juul-Jensen (midten), poserer sammen med landsmann Matti Breschel (til høyre) og veteran Ivan Basso (til venstre) under Tinkoff-Saxos lagpresentasjon i Milano fredag (AP Photo/Antonio Calanni). Vis mer