VISTE LANGFINGEREN: Oleg Tinkov stjal showet da Alberto Contador tok sin andre sammenlagtseier i Giro d' Italia søndag (EPA/DANIEL DAL ZENNARO)
VISTE LANGFINGEREN: Oleg Tinkov stjal showet da Alberto Contador tok sin andre sammenlagtseier i Giro d' Italia søndag (EPA/DANIEL DAL ZENNARO)Vis mer

Tinkov svarte kritikerne med ellevill Giro-feiring

Russeren mener Contador bør sikte mot vueltaen hvis han vinner Tour de France.

(procycling.no): Den omdiskuterte, men fargerike eieren av Tinkoff-Saxo, Oleg Tinkov, feiret Alberto Contadors Giro d´Italia-seier ved å farge håret rosa.  

Etter søndagens siste etappe til Milano, der Contadors andre sammenlagttriumf i det italienske treukersrittet ble fullbyrdet, kunne man også se den russiske lageieren konsumere rikelige mengder Prosecco fra passasjersetet i lagets følgebil.  

Selv om Contador var den overlegne vinneren, nesten to minutter foran Fabio Aru (Astana), har Tinkoff-Saxo vært gjenstand for mye kritikk etter det mange mener har vært en svak kollektiv prestasjon fra Tinkovs stjernemannskap.  

Den pengesterke russeren var derfor synlig frempå under feiringen på podiet i Milano, der Tinkov svarte kritikerne ved å vise langfingeren til fotografene.  

Tinkoff-sjefen var imidlertid ikke like selvsikker på 20. etappe til Sestriere, der Contador ble distansert av både Aru og Mikel Landa på fjellsiden av Colle delle Finestre.  

- Dette er min første giro og jeg må innrømmet at jeg var urolig helt til Alberto krysset målstreken, sier Tinkov til Cyclingnews.  

- Jeg snakket med ham etterpå og ble forsikret om at han hadde kontroll, men hjertet mitt slo veldig fort. Hvis Alberto lå på 175 underveis i rittet, hadde jeg 170. Det er enkelt for han å si at alt var OK, fordi han har vunnet mange Grand Tours. Jeg har ikke, ikke ennå i hvert fall.   Med seieren i Giro d?Italia sikret skifter Tinkov og Contador fokus mot Tour de France.  

- Det blir vanskelig for han nå. Som jeg sa det jeg kom på ideen om «The three Grand Tour million dollar challenge», jeg synes at de beste rytterne bør konkurrere mot hverandre i Grand Tours. Nibali, Froome og Quintana vil selvfølgelig være friske i touren, og Alberto vil starte etter en tøff giro. Men hvis han vinner, og det tror jeg han gjør, bekrefter det at han er den beste Grand Tour-rytteren i sin generasjon, sier russeren.  

Tinkov vil også oppfordre Contador til å sikte mot seier i Vuelta a España dersom han vinner Tour de France. Ingen rytter han vunnet alle tre Grand Tours innenfor samme sesong.  

- Det er opp til Alberto å ta stilling til vueltaen. Han er sjefen, ikke jeg. Men han bør definitivt prøve seg på vueltaen, dersom han vinner touren etter giroen.

SKÅLTE MED CONTADOR: Oleg Tinkov tok en solid slurk av Prosecco-flaska da Tinkoff-Saxo feiret Contadors Giro-seier søndag. (Foto: Tim de Waele).
SKÅLTE MED CONTADOR: Oleg Tinkov tok en solid slurk av Prosecco-flaska da Tinkoff-Saxo feiret Contadors Giro-seier søndag. (Foto: Tim de Waele). Vis mer