Tippekampene til TV2?

Dette kan bli årets julegave til deg som elsker engelsk fotball: TV2 diskuterer mulighetene for å overta rettighetene til Canal+.

- Vi er svært interesserte i en løsning, sier TV2s sportssjef Bjørn Taalesen.

Canal+ er en kanal i krise, og flere sentrale sportsmedarbeidere har rømt fra sparetiltak og krangling med de franske eierne.

115000 nordmenn har kjøpt abonnement hos Canal+ etter at de lovte en intens satsing på engelsk fotball. Det seerne opplevde var at kanalen sparket ekspertkommentatorene og refererte kampene fra et kjellerstudio i Stockholm.

Kikker i pengeboka

Dette har ført til TV2 nå kikker i pengeboka.

Foreløpig foregår diskusjonen internt i TV2. For Canal+, som kjøpte rettighetene for ett år siden, har ikke lagt dem ut for salg.

- Hvis vi blir overivrige, kan dette fort bli for dyrt. Men vi vurderer situasjonen kontinuerlig, sier Taalesen til Dagbladet.

- Hvor raskt kan en handel skje?

- I løpet av et døgn, hvis forholdene ligger til rette for det. Og vi kunne sendt Tippekampen allerede til helga, sier TV2-sjefen.

Bjørn Taalesen vet nøyaktig hva de engelske kampene er verdt, ettersom TV2 hadde rettighetene før. Han vil ikke gå med på et eventuelt kjøp som sprenger alle økonomiske rammer. Taalesen håper på et økonomisk samarbeid.

- Ja, det stemmer. Norsk Tipping er en mulig samarbeidspartner. De har hatt omsetningssvikt på 60 millioner kroner. Hadde de brukt 30 av dem på å dele utgiftene ved kjøp av rettigheter, kunne det vært sendt Premier League på riksdekkene TV-kanaler i dag.

- Mulig de vil vurdere nye avtaler nå, sier Bjørn Taalesen.

NRK?

TV2-sjefen vet det finnes enorm interesse for engelsk toppfotball i Norge. Han er klar til å handle - hvis prisen er riktig.

- Canal+ har et datterselskap som kjøper og selger rettigheter. De vil ikke for enhver pris beholde alt selv. Det åpner for muligheten av et salg av kampene i Premier League, sier han.

- Er NRK på banen?

- Jeg ville bli overrasket om de ikke tenker som oss. De har jo allerede rettighetene for FA-cupen, sier Taalesen.

  • Han presiserer at TV2 ikke er villige til å kjøpe, med mindre prisen er akseptabel: - For vi lever godt uten engelsk fotball. Vi har mange bein å stå på i dag, sier Bjørn Taalesen.