Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippekommisjonær fengslet i to uker

- Min klient bestrider medvirkning, sier advokat.

RAZZIA: Politiet gikk i går til aksjon mot tippekiosken i Oslo. Foto: Christian Monge Hugsted
RAZZIA: Politiet gikk i går til aksjon mot tippekiosken i Oslo. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Tippekommisjonæren som ble arrestert i går etter en razzia ble framstilt for varetektsfengsling klokken 13 i dag. Aktor ba om varetektsfengsling i i to uker med brev- og besøkskontroll og fikk Oslo tingretts medhold.

Kommisjonæren tok betenkningstid på kjennelsen, men vil nå bli varetektsfengslet i to uker. Politiet mener det er fare for bevisforspillelse, og at mannen derfor må fengsles.

- Min klient benekter kunnskap om kampfiksing i forhold til de kampene som er nevnt i denne saken. Det primære i denne saken er eventuelt medvirkning til dette, og disse punktene bestrider han, sier den siktedes advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

REPRESENTERER: Morten Furuholmen representerer den siktede kommisjonæren. 
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
REPRESENTERER: Morten Furuholmen representerer den siktede kommisjonæren. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer ble det spilt for 70-80 000 kroner i løpet av en time på de to Follo- og Asker-kampene, hos seks kommisjonærer.

Aksjon Politiet i Oslo gikk i går ettermiddag til aksjon mot en av landets største tippekommisjonærer, midt i Oslo sentrum, etter mistanke om tilknytning til kampfiksingssaken. Innehaveren ble tidligere på dagen pågrepet og siktet for korrupsjon og bedrageri.

Grunnlaget for siktelsen er dels medvirkning til manipulasjon med resultatet i fotballkamper, dels medvirkning til å gjennomføre spill utover lovlig innsats på kamper.

Tippekiosken ble i går stengt etter politirazziaen.

Til nå er fem personer siktet i den såkalte kampfiksingssaken, som ble kjent etter at NFF sendte ut en pressemelding om sine mistanker om fiksing av flere norske kamper 8. juli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media