Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippekommisjonær siktet for å ha bidratt til kampfiksing

Politirazzia mot kiosk i Oslo sentrum.

STENGT: Tippekommisjonæren i Oslo stengte dørene etter at politiet kom. Foto: Christian Monge Hugsted
STENGT: Tippekommisjonæren i Oslo stengte dørene etter at politiet kom. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

(Dagbladet): Politiet i Oslo gikk i ettermiddag til aksjon mot en av landets største tippekommisjonærer, midt i Oslo sentrum, etter mistanke om tilknytning til kampfiksingssaken, melder NRK.

Politirazziaen startet i 17-tiden, og ransakingen pågikk i nesten tre timer. Tippekiosken ble stengt, mens flere personer gikk gjennom papirer inne i lokalene.

Like før kl. 20 forlot tjenestemennene stedet med flere datamaskiner og annet beslaglagt materiale. Innehaveren er nå pågrepet og siktet for korrupsjon og bedrageri.

En person siktet
- En person er pågrepet og siktet i saken, vedkommende er kommisjonær for Norsk Tipping, sier politiadvokat Christian Stenberg i finansseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Grunnlaget for siktelsen er dels medvirkning til manipulasjon med resultatet i fotballkamper, dels medvirkning til å gjennomføre spill utover lovlig innsats på kamper. Politiet mistenker at vedkommende har vært med på å tilrettelegge spill for store beløp, sier Stenberg.

Etter det Dagbladet erfarer ble det spilt for 70-80 000 kroner i løpet av en time på de to Follo- og Asker-kampene, hos seks kommisjonærer.

BESLAG: Tjenestemennene forlot tippekiosken med pcer og papirer noe før kl. 20 i kveld. Foto: Christian Monge Hugsted
BESLAG: Tjenestemennene forlot tippekiosken med pcer og papirer noe før kl. 20 i kveld. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om den siktede har vært inne til avhør tidligere.

Personen er daglig leder og eier av en av landets største tippekommisjonærer, og er fortsatt i politiets varetekt etter å ha blitt pågrepet hjemme.

- Det er oppe til vurdering om han skal framstilles for varetektsfengsling, men den beslutningen er ennå ikke tatt, sier politiadvokat Stenberg.

Det skal også være mistanke om at andre kommisjonærer i Oslo kan være involvert. Politiet vil nå gå gjennom beslagene gjort under aksjonen i dag. Også siktedes hjem ble gjennomsøkt av politiet.

Norsk Tipping ukjent med razziaen
Direktør for kommunikasjon og strategi i Norsk Tipping, Einar Busterud, sier til NRK at selskapet var helt ukjent med at ransakingen skulle gjennomføres. Han viser til at selskapet har 4.000 kommisjonærer, som alle er private næringsdrivende, og sier Norsk Tipping ikke kan føre en nøyaktig kontroll med alle.

Han understreker at Norsk Tipping er helt avhengig av tillit og sier han håper politiet og idretten selv kan rydde opp.

- Kampfiksing er for oss det samme som doping for idretten, sier Busterud.

Til nå er fem personer siktet i den såkalte kampfiksingssaken, som ble kjent etter at NFF sendte ut en pressemelding om sine mistanker om fiksing av flere norske kamper 8. juli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media