STOR SAK: Politiet har siktet fire personer i Sverige, og til sammen har ti personer status som siktet i kampfiksingssaken, melder NRK. Foruten de fire personene gjelder det tre fotballspillere fra Follo, to fra Asker og en 30 år gammel mann. Her politiadvokat Ragnvald Brekke.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
STOR SAK: Politiet har siktet fire personer i Sverige, og til sammen har ti personer status som siktet i kampfiksingssaken, melder NRK. Foruten de fire personene gjelder det tre fotballspillere fra Follo, to fra Asker og en 30 år gammel mann. Her politiadvokat Ragnvald Brekke. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Tippekommisjonær sjekket ut av kampfiksingssaken

To nye siktet i Sverige.

Ytterligere to personer i Sverige er siktet i forbindelse med kampfiksingssaken i norsk fotball. En tippekommisjonær er sjekket ut av samme sak, men er fortsatt siktet for mulig grovt bedrageri av Norsk Tipping.

Mistanken om kampfiksing i norsk fotball gjelder de to 2.-divisjonskampene Asker - Frigg og Follo - Østsiden, som ble spilt 24. juni, der både Asker og Follo tapte sine kamper.

Politiet har siktet fire personer i Sverige, og til sammen har ti personer status som siktet i kampfiksingssaken, melder NRK. Foruten de fire personene gjelder det tre fotballspillere fra Follo, to fra Asker og en 30 år gammel mann.

- Vi var i Sverige i hele forrige uke med flere etterforskere. Mot slutten av uken fikk vi opplysninger som gjorde at vi tok ut siktelse også mot disse to personene, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til NRK.

Ifølge politiet er de fire personene i Sverige kjenninger av flere av dem som er siktet i saken fra før. De skal ikke tilhøre noe spesielt fotballmiljø og heller ikke være kommisjonærer. Politiet tror at noen av dem har vært med på å påvirke fotballspillere i Norge til å tape kamper, og at noen av dem også har satt penger på dette resultatet.

En norsk tippekommisjonær er sjekket ut av kampfiksingssaken. Han er imidlertid fortsatt siktet for mulig grovt bedrageri av Norsk Tipping, men politiet har opprettet en egen ettforskning på dette, som ikke har noe med kampfiksingssaken å gjøre.

- Vi har ikke grunnlag for å mene at han har vært med på kampfiksing, slik vi mener om de siktede fotballspillerne. Vi etterforsker fortsatt at han har latt folk spille over grensen og ha flere spillkort, noe som er brudd på kommisjonærloven, sier Brekke.

Kulturminister Hadia Tajik (Ap) la tirsdag fram en nasjonal handlingsplan mot kampfiksing i idretten.

(NTB)