Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippekortet til siktet Asker-spiller brukt på omstridte kamper

Har sagt i avhør at det var broren som brukte kortet.

BROREN SPILTE PÅ KAMPENE: Etter det Dagbladet får opplyst, har den siktede Asker-spilleren  i avhør sagt at det var broren som brukte spillekortet. Han har spilt på begge de to omstridte kampene. Illustrasjonsfoto: Benjamin A. Ward
BROREN SPILTE PÅ KAMPENE: Etter det Dagbladet får opplyst, har den siktede Asker-spilleren i avhør sagt at det var broren som brukte spillekortet. Han har spilt på begge de to omstridte kampene. Illustrasjonsfoto: Benjamin A. Ward Vis mer

(Dagbladet): Norsk Tipping-spillekortet til den siktede Asker-spilleren skal ha blitt brukt for å tippe på de omstridte kampene i fotballskandalen.

Spilleren sier det var broren som brukte kortet. Tre spillere fra Follo og én spiller fra Asker er siktet av politiet i kampfiksingsaken. Alle nekter straffskyld. Politiet etterforsker om de siktede kan ha tippet på oddsen på egne kamper.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal  tippekortet til den siktede Asker-spilleren ha blitt brukt i de omstridte kampene; Østsiden-Follo (4-3) og Frigg-Asker (7-1). 

Etter det Dagbladet får opplyst, har den siktede Asker-spilleren i avhør sagt at det var broren som brukte spillekortet.

Gamblet på Østsiden Han hevder at i oppgjøret mellom Asker-Frigg skal broren ha tippet på Asker-seier.

Kampen endte 1-7. I den andre kampen ledet Follo 3-0 mot Østsiden til det var spilt 64 minutter. Da reduserte Østsiden til 1-3, og østfoldingene greide å snu til 4-3-seier.

Her skal broren ha tippet på Østsiden-seier.

Dagbladet kjenner til at den siktede og broren skal ha delt tippekort hos Norsk Tipping, men det er den siktede som står som eier av tippekortet.

- Ikke store summer Det skal også ha blitt tippet på andre Asker-kamper, ifølge Dagbladets opplysninger. Daglig leder i Asker, Arne Knoph, hevder han aldri har hørt noe om dette. 

- Jeg har aldri hørt snakk om at broren hans skal ha gamblet på disse kampene. Dette må du ta med politiet, sier Knoph.

SIKTET: Asker-spilleren er en av fire siktede i kampfiksingssaken.
SIKTET: Asker-spilleren er en av fire siktede i kampfiksingssaken. Vis mer

Den siktede skal etter det Dagbladet erfarer ikke være noe utpreget oddstipper, men Asker-spilleren setter av og til penger på kamper. Det skal ikke være snakk om store summer.

- Siktede har ikke spilt på egne kamper, sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Drevland.

Dagbladet kjenner til at en av hovedteoriene til politiet skal være at en organisert kriminell gamlingliga står bak kampfiksing8skandalen. Etterforskningsspor i saken knytter to av de siktede til møter med ukjente personer i Sverige.

Reiste til Sverige I etterforskningen er det kommet fram at Asker-spilleren et par ganger i måneden reiser til Sverige. Siktede har familie og nære venner i Sverige. Han skal også ha vært i der dagene før kampen mot Frigg 24. juni. Politiet etterforsker om han kan ha møtt noen fra en påstått gamblingliga, men siktede selv nekter enhver kjennskap til påstått kampfiksing.

Den siktede Asker-spilleren er kamerat av en av de siktede Follo-spillerne.

Faksimile: Dagbladet 25. juli
Faksimile: Dagbladet 25. juli Vis mer

 Seksjonssjef Gro Smogeli ved finans — og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt har tidligere bekreftet at politiet har hatt uformell kontakt med svenske kolleger.

- Vi har samtaler - Jeg ønsker ikke å si hva samtalene går ut på, men vi har samarbeidet og vi har samtaler. Politiadvokat Christian Stenberg vil overfor Dagbladet ikke kommentere om noen av de siktede kan ha spilt på egne kamper, men sier generelt dette om jakten på eventuelle bakmenn:

- En av politiets hovedoppgaver er å finne ut hvem som profiterer på straffbare handlinger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media