Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippeliga-aksjer ned 160 mill.

Vålerenga-aksjen får du nå for en femmer. Stabæk-aksjen er sist omsatt for seks kroner. De tre siste årene har verdien på fotballaksjene blitt redusert med svimlende 160 millioner. Småaksjonærer selger seg nå ut for å redde siste rest av pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIF-investor Ola Mæle er totalt uberørt av at VIF-aksjen er omsatt for fem kroner.

- Sier du det, ja. Det betyr ingenting for oss som er storaksjonærer. Vi er med bare for å ha det gøy uansett.

- Hvilken kurs kjøpte du på?

- Nei, det husker jeg ikke. Høyere enn fem kroner var det nok, he, he.

- Tror du verdien kan gå opp da?

- Ja. Hvis Vålerenga begynner å vinne igjen, så kommer det folk på stadion. Blir vi med i europacup og cupen hjemme, så vil etter hvert inntektene overstige utgiftene. Problemet til VIF har vært at man ikke har greid å bruke penge til å bygge, men til å tette hull. Det har vært et jækla rotebol. Noe à la Kværner, ler Mæle.

- Kan justere

Det er under ett år siden Stabæk hadde en emisjon der aksjen var verdsatt til tolv kroner. Nå går den for seks kroner på det åpne markedet.

- Det bekymrer meg ikke. Vi kjenner våre store aksjonærer godt, så hvis vi ville ha justert dette, så hadde vi gjort det. Men det er mulig at aksjene våre i realiteten ikke er verdt mer, sier adm.dir. i Stabæk Fotball ASA, Gudbrand Fossbråten, til Dagbladet.

Ut fra gårdagens kurs har de sju fotballaksjene på Oslo Børs' unoterte liste er verdien sunket med nesten 160 millioner på tre år (se grafikk). I år går Tippeliga-klubbene samlet på et underskudd mellom 80 og 100 millioner.

Bortkastete penger

I dag får Start trolig et nytt aksjeselskap som skal stå for driften av Sørlandets fotballstoltheter. Agent Erik Solér har vært inne som rådgiver i dannelsen av det nye selskapet.

- Jeg tror de pengene som er investert i norsk fotball fram til i dag må regnes som tapt. Nå er man i ferd med å få et mer realistisk syn på hva slike aksjer kan være verdt. Derfor tror jeg det er gunstig å investere akkurat nå, sier Erik Solér til Dagbladet.

Hele Norges coronakart