Tippeliga-debutanten Fredrik Aursnes (20) sjokkerte Tromsø etter 35 sekunder

Men Molde klarte bare 1-1 hjemme.

OVERBEVISTE I DEBUTEN: Både Fredrik Aursnes og hans Molde hadde en god start på Tippeliga-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OVERBEVISTE I DEBUTEN: Både Fredrik Aursnes og hans Molde hadde en god start på Tippeliga-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Molde - Tromsø 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Molde fikk en kanonstart på Tippeligaen, da Fredrik Aursnes sørga for 1-0-ledelse før minuttet var spilt. Hjemmelaget styrte kampen, men etter å ha servert Tromsø den ene gavepakken etter den andre, måtte de ta til takke med poengdeling på Aker Stadion.

Aursnes overbeviste i sin Tippeliga-debut, og skal ha mye av æren selv for målet han putta etter kun 35 sekunder. Midtbanespilleren spilte ballen ut til Moström, fikk den tilbake og klinka ballen inn bak en sjanseløs Gudmund Taksdal Kongshavn i Tromsø-målet.

Molde fortsatte å styre, men etter 70 minutter dro en annen Tippeliga-debutant, Aron Sigurdarson, seg forbi flere Molde-spillere, la på en liten overskuddsfinte og sendte ballen inn i lengste hjørnet.

Gudjohnsen med flere feil Molde fortsatte tempoet etter det første målet, og serverte sjanse etter sjanse. De første minuttene var det hjemmelaget som styrte spillet, og Mohamed Elyounouissu var innblandet i det meste som skjedde. Dessverre var han litt uheldig, og hadde ikke helt marginene på sin side.

Det ble nok en litt uventa, tøff start for bortelaget, som ikke fikk sin første, store sjanse før det var gått drøye 15 minutter, da Sigurdarson la inn til Magnus Andersen på bakre stolpe. Det harde skuddet gikk like over, men lagene kunne fort vært like langt, der.

Tromsø fortsatte å komme til muligheter, og presset blant annet Molde-debutanten Eidur Gudjohnsen til å gjøre flere feil. Blant annet etter rundt 22 minutter, da bortelaget kom på en kjapp overgang. Hjemmelaget beholdt roen og fikk hindret Tromsø i å utlikne.

- Det var rått Lagene gikk til pause på stillinga 1-0, og Tromsø-kaptein Simen Wangberg var ikke helt fornøyd med det resultatet.

- Vi får en midt i fleisen som ikke skal skje. Molde har mye ball, men det var vi forberedt på, sa Wangberg.

Målscorer Fredrik Aursnes var noe mer ordknapp før han gikk i garderoben.

- Det var rått. Godt å score, klart det var deilig, sa han beskjedent.

Gavepakke Gudjohnsen sjokkerte alle da han sendte en tversoverpasning avgårde etter 58 minutter, og bommet totalt. Horvath gikk så ut for å klarere, men slurvet så ballen endte opp hos Lehne Olsen.

Sistnevnte valgte å trille ballen til Gudmund Åsen, som dessverre mistet fotfeste. Molde slapp unna med skrekken, men Olsen burde nok ha prøvd seg på en skuddfinte i stedet for å sende ballen videre.

Syv minutter senere ble den tidligere Chelsea-spilleren byttet ut, uten å ha utrettet så veldig mye.

Da Tromsø endelig traff og utlikna etter 70 minutter, våknet bortelaget for alvor. De røde og hvite var til stadighet oppe foran Horvath i mål, men Molde hadde også flere muligheter. Uheldigvis for hjemmelaget, forsvarte Tromsø seg med nebb og klør.

Testet Kongshavn-reflekser Etter 82 minutter måtte Kongshavns reflekser testes, da Elyounoussi prøvde å sende laget opp i en ledelse. Keeperen måtte raskt opp med armene, og fikk sendt ballen ut til corner.

Den endte til slutt opp ute hos Elyounoussi, som fikk seg en skikkelig trøkk i låret da innbytter Kent-Are Antonsen stemplet angrepsspilleren i låret i et forsøk på å klarere. Heldigvis så det hele ut til å gå bra.

Molde virket ikke helt fornøyd med sin Tippeliga-start i dag, men fikk muligheten til å rette på det da de fikk frispark i farlig posisjon etter 89 minutter. Elyounoussis ball gikk akkurat litt for langt, og traff en Molde-spiller før den gikk ut. En gedigen sjanse Molde burde ha brukt bedre, og som kunne reddet to poeng for hjemmelaget.

- Vi fortjente dette Det endte med poengdeling i Molde, et resultat begge lag kan være fornøyde med, etter gavepakker både den ene og den andre veien. Etter kampen var det et fornøyd bortelag som snakket med TV2, og særlig målscoreren Sigurdarson.

- Det var en tøff kamp, men det føles godt å score i min første kamp. Det er et høyere nivå enn på Island her, men det var en god første kamp.

Også trener Bård Flovik var fornøyd med serieåpningen til de røde og hvite.

- Vi fortjente dette i dag, etter ganske mange sjanser. Molde kommer til å være en gullkandidat, så jeg er godt fornøyd med å komme herfra med ett poeng, sa Flovik til TV2.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var ikke like fornøyd, men mente bortelaget fortjente ett poeng.

- Vi burde ha satt de mulighetene vi hadde de første ti minuttene, da hadde vi vunnet. Men Tromsø fortjente poeng her. Det er litt skuffende at vi ikke har mer energi og iver etterhvert. Selv om vi dominerte hadde vi aldri kontroll, sa Solskjær.

- Hva synes du om Gudjohnsens debut?, spurte TV2-reporteren

- Han skapte mye rom for lagkameratene. Til tider var han veldig god, men savner litt andre ganger.

BLE BYTTET UT: Eidur Gudjohnsen fikk det ikke helt til å stemme, og ble byttet ut etter 66 minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BLE BYTTET UT: Eidur Gudjohnsen fikk det ikke helt til å stemme, og ble byttet ut etter 66 minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer