41 år gammel rekke kan ryke for Lillestrøm:

Tippeliga-kapteinene om LSK-krisa: - Det er trist

Björn Bergmann Sigurdarson, Ruben Gabrielsen og Bjørn Helge Riise kan være med på å sende gamleklubben ned i OBOS-ligaen. I så fall ryker LSKs utrolige rekke.

KAN SENDE GAMLEKLUBBEN NED: Bjørn Helge Riise og Ruben Gabrielsen feiret sammen for LSK-scoring i 2014, men kan nå bidra til å sende Lillestrøm ned til OBOS-ligaen som henholdsvis AaFK- og Molde-kaptein. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KAN SENDE GAMLEKLUBBEN NED: Bjørn Helge Riise og Ruben Gabrielsen feiret sammen for LSK-scoring i 2014, men kan nå bidra til å sende Lillestrøm ned til OBOS-ligaen som henholdsvis AaFK- og Molde-kaptein. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ingen norske lag har overlevd lenger på det øverste nivået i Norge enn Lillestrøm. Kanarifuglene har tilhørt det gode selskap helt siden de rykket opp i 1975. Selv Rosenborg har vært nede på nivå to i mellomtiden, i 1978. Trønderne kan dermed overta rekorden om Arne Erlandsens redningsaksjon går i vasken.

Lillestrøm har vunnet Tippeligaen fem ganger, i 1959, 1976, 1977, 1986 og 1989, og cupen like mange ganger, senest i 2007, men også i 1977, 1978, 1981 og 1985.

Med fem kamper igjen av årets sesong er situasjonen mer alvorlig enn noen gang. Lillestrøm ligger på nedrykksplass med hele fire poeng opp til kvalifiseringsplassen.

TRIKS: Molde-kaptein Ruben Gabrielsen håper tidligere lagkompis Frode Kippe tar frem noen lure triks i LSK-forsvaret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRIKS: Molde-kaptein Ruben Gabrielsen håper tidligere lagkompis Frode Kippe tar frem noen lure triks i LSK-forsvaret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Også formsterke Stabæk på den første sikre plassen er fire poeng foran LSK. I dag møtes nettopp disse lagene på Nadderud i en kamp hvor Stabæk trenger en seier - og hvor LSK mer eller mindre må ha tre poeng.

Et av lagene LSK har hatt et håp om å gå forbi er AaFK, som plutselig har tatt tre strake seirer. Det betyr at AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise kan bidra til å sende gamleklubben ned. Riise spilte sju sesonger på Åråsen.

- Trist, synd og kjedelig

Det samme kan to andre LSK-profiler bidra til, nemlig Molde-kaptein Ruben Gabrielsen og Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson, som møter Lillestrøm på bortebane i siste serierunde.

- Det er synd det som skjer i Lillestrøm. De sparket sin islandske trener og har en stor oppgave foran seg. Jeg håper de holder seg, men det kan bli tøft, sier Sigurdarson til Dagbladet.

TRIST: Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise synes LSK-krisa er trist. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TRIST: Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise synes LSK-krisa er trist. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ruben Gabrielsen håper og tror LSK, hvor han spilte fra 2009 til 2014, snur den vonde trenden.

- Det er kjedelig å se Lillestrøm slite. Det er trist. Jeg er jo LSK-gutt. Men jeg regner med Frode Kippe tar i bruk triksene sine og snur dette. Arne Erlandsen er nok en god mann bak spakene. Det er viktig å ha tro på at det er mulig, sier Gabrielsen til Dagbladet.

- Fortjener å være i Tippeligaen

Bjørn Helge Riise har også et håp om at LSK beholder seg, men ikke på bekostning av hans nåværende arbeidsgiver AaFK. Han er skeptisk til sparkingen av Runar Kristinsson.

- Lillestrøm er en bra klubb som fortjener å være i Tippeligaen. Jeg håper de holder plassen, men ikke på bekostning av oss. Det er trist det som har skjedd den siste tiden, sier Riise til Dagbladet.

- Runar Kristinsson er en kjempegod trener som jeg tror hadde snudd det. Men samtidig må jeg presisere at jeg ikke lenger er i klubben og kjenner ikke omstendigheten rundt sparkingen, sier 33-åringen.

Erlandsen: - Seks cupfinalen igjen

FORTID: Björn Bergmann Sigurdarson herjet for Lillestrøm fra 2009 til 2012. Nå synes Molde-spissen synd på gamleklubben. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FORTID: Björn Bergmann Sigurdarson herjet for Lillestrøm fra 2009 til 2012. Nå synes Molde-spissen synd på gamleklubben. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Selv om Riise tror Kristinsson kunne ha reddet Lillestrøm, er det Arne Erlandsen som har fått ansvaret med å redde den tradisjonsrike klubben.

- Jeg sa da jeg kom at vi har seks cupfinaler igjen. Ingenting er gøyere enn å spille cupfinaler. Vi vet hvor stor betydning kampen mot Stabæk har, men vi dveler ikke med det, sier Erlandsen.

- Jeg er opptatt av å skape en god treningshverdag. Har vi gode treninger, vil vi også prestere i kamp, Jeg visste hva jeg gikk til da jeg tok jobben. Det er få kamper igjen, men nå gjelder det å gjøre en optimal jobb mot Stabæk, sier han.

Lillestrøm møter Stabæk på Nadderud i dag kl. 15.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer