Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippeliga-klubbenes ønskelister

De fleste Tippeliga-klubbene har gitt spillerne sine fri et par uker før vintertreningen starter for fullt. I pausen er jakten på bedre spillerstaller i full gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håper på proff-eventyr

Dagbladet har de siste ukene snakket med samtlige 14 klubber, flere aktuelle spillere og agenter for å få en statusrapport.

Bodø/Glimt:

Spillere ønsket: RBKs Bent Inge Johnsen har vært ønsket, men klubben må selge før de kan kjøpe.

- Bent Inge er ikke uinteressant for oss, sier trener Øystein Gåre.

Han ser primært etter forsterkninger fra midtbaneposisjon og framover.

Ønsket av andre: Trond Fredrik Ludvigsen har vært en uke i Monaco og er denne uka på prøvespill i Hertha Berlin.

Trener: Øystein Gåre har skrevet kontrakt ut 2003-sesongen.

Diverse: Tommy Bergersen går til Start og Chad Gibson reiser tilbake til Australia. Kristoffer Paulsen er tilbake fra utlån i Byåsen. Odd Egil Flokketveit fra Vidar har trent med Glimt i høst og vurderes tilbudt kontrakt. Tom Kåre Staurvik har kontrakt med Glimt til 1. juni, men er i dialog med ledelsen om framtiden i klubben. Han er også ønsket i engelske Hull.

Brann:

Spillere ønsket: Paolo Dos Santos fra Aalesund har vært på prøvespill, men blir for dyr å løse fra sin nåværende kontrakt. 19-åringen Helge Haugen fra Åsane har skrevet kontrakt. Det samme har Espen Musæus fra Vålerenga og Jonas Jonsson fra Bryne. I tillegg jobbes det med en avtale med Nest Sotras Cato Helle.

Ønsket av andre: Det siste rundt Azar Karadas er at han er invitert til West Ham på prøvespill. Petter Furuseth Olsen er denne uka på prøvespill i samme klubb. Austria Wien har vist interesse for Thorstein Helstad. Stortalentet Espen Storesund har vært på prøvespill i Ajax. Raymond Kvisvik er ønsket i Vålerenga.

Trener: Teitur Thordarson er i forhandlinger med Brann om forlengelse av sin kontrakt som går ut neste år. Han er tilbudt en ny kontrakt som strekker seg ut 2005-sesongen.

Diverse: Arne Vidar Moen, som var på utlån i LSK, spiller for Tromsø neste sesong. Mons Ivar Mjelde legger opp og blir u-trener og spillerutvikler. Svante Samuelsson er klar for AIK. Harri Ylönen forsvinner også, muligens til Bradford.

Bryne:

Spillere ønsket: Bryne har hentet spissen Kim Rune Hellesund fra Nest Sotra. Ellers jobbes det med flere forsterkninger spesielt i midtbaneleddet.

Ønsket av andre: Jonas Jonsson er klar for Brann. Thor Mikalsen har signalisert at han vil vekk. Eivind Karlsbakk er i samtaler med Åsane.

Trener: Reine Almqvist har kontrakt 2 1/2 år til.

Diverse: Kamerunske Michael Mongue har vært på prøvespill, men får ikke kontrakt. Midtstopper Marcus Andreasson er kjøpt fra Bristol City. Knut Henry Haraldsen har vært på lån fra Vålerenga, men Bryne jobber med å beholde ham. Knut Sirevåg og Einar Braut har forlenget sine kontrakter. Jørgen Rangnes legger opp grunnet kneskade.

Lillestrøm:

Spillere ønsket: Frode Kippe (Liverpool) har vært som erstatter for Arne Vidar Moen som går til Tromsø.

- En Kippe-avtale er lagt på is siden ikke Liverpool ønsket noen avtale, sier daglig leder Bjarne Sognnæs.

Klubben må dermed jakte videre på midtstopper i tillegg til en høyre flankespiller. Kongsvingers Marius Gullerud er et kantalternativ.

- Det vil bli vurdert utover vinteren, sier Sognnæs.

Islendingen Hannes Sigurdsson (18) skal være er et spissalternativ på Åråsen.

Ønsket av andre: Clayton Zane kan bli solgt til en utenlandsk proffklubb i løpet av vinteren. Arne Vidar Moen, som har vært på lån fra Brann, drar til Tromsø.

Trener: Arne Erlandsen har tre år igjen av sin kontrakt. Islendingen Logi Olafsson blir Lars Tjærnås' erstatter som assistenttrener.

Diverse: Olav Zanetti drar til L/F Hønefoss. LSK har skrevet kontrakt med Mosse-spiller Johan Petter Winsnes som Zanettis erstatter. Magnus Kihlberg har også signert for et nytt år på Åråsen.

Lyn:

Spillere ønsket: Skal forsterke laget i alle ledd. Er spesielt på utkikk etter forsvarsspillere. Tromsøs Jonny Hanssen er en aktuell spiller.

- Jonny er en spiller på vår ønskeliste, men det er ikke han som står øverst, sier daglig leder Ole Ray Grødseth.

Ønsket av andre: Den talentfulle juniorspilleren Kristian Onstad er ønsket av flere toppklubber, deriblant Leeds og Liverpool.

Trener: Stuart Baxter har to år igjen av kontrakten og blir med all sannsynlighet værende.

Diverse: Det jobbes fortsatt med å få Runar Berg til å bli værende. Ellers skal Lyn slanke stallen og følgende spillere forsvinner: Kjetil Løvvik (Grasshoppers), Stephen Laybutt, Espen Haug, Odd Karl Stangnes, Lasse Jørn Fredriksen, Frode Fredriksen, Kenneth Gustavsson, Marius Skjønsberg og Axel Kolle.

Molde:

Spillere ønsket: Har lett etter en erstatter for Petter Rudi siden i sommer, foreløpig ingenting konkret.

Ønsket av andre: Bernt Hulsker har vært ønsket av Viking, men det avvises kontant i Molde.

- Det er bare et Benny-utspill, sier administrerende direktør Espen Silseth.

Trener: Gunder Bengtsson og assistenttrener Kalle Bjørklund har begge kontrakt ut 2002, men Molde en forlengelse til 2004/2005.

Diverse: Har hentet den islandske landslagsspissen Andri Sigthorsson. Han scoret i sin debutkamp. Har også hentet keeperen Eddie Gustavsson fra IFK Norrköping og høyre kantspiller Kai Røberg fra Træff. I tillegg er klubben i forhandlinger med keeper Jakup Mikkelsen.

Moss:

Spillere ønsket: Erik Brakstad har invitert Inge Nilsen (Mandalskameratene), Morten Moldskred (Hødd) og Eivind Sundet (Romerike) til å trene med klubben i november. I tillegg kommer også HamKams Daniel Novak.

Ønsket av andre: Johan Petter Winsnes har skrevet under for LSK.

Trener: Knut Torbjørn Eggen blir sportssjef og hovedtrener i Fredrikstad etter sesongen. Erik Brakstad tar over Moss fra månedsskiftet november/desember. Med seg som assistent får han Erland Johnsen.

- Vi komme til å fortsette å ha et godt forhold til Rosenborg, selv om Knut Torbjørn forsvinner. Samarbeidet vårt har ikke bare vært basert på et far-sønn forhold, sier leder Per A. Bakke.

Diverse: Anders Juliussen har signert ny treårskontrakt. Thomas Solberg har signalisert at han ønsker seg hjem etter at kontrakten med Aberdeen utløper 31. mai år 2001. Ellers har Moss forlenget vurderer klubben kjøp av Rosenborgs Øyvind Storflor, og fortsatt utleie av Øyvind Svenning.

Odd Grenland:

Spillere ønsket: Odd Grenland ønsker en spiller i hver eneste lagdel. Glimts Bengt Sæternes, RBKs Bent Inge Johnsen, Strømsgodsets David Hanssen og LSK-spiller Torjus Hansén topper etter det Dagbladet kjenner til ønskelisten.

Ønsket av andre: Bård Borgersen har skrevet under for Aalborg. Grimsby har vært interessert i å låne Alexander Aas i vinter.

Trener: Arne Sandstø har tre sesonger igjen av kontrakten

Diverse: Bosman-spiller Erik Pedersen har gjort helomvending og vil fortsette i Skien, men står uten tilbud. Christian Flindt Bjerg hadde muligheten til å gå til Elfsborg i høst, men for dårlige lønnsbetingelser stoppet overgangen. Dansken blir sannsynligvis. Erik Bo Andersen vil hjem til Danmark, mens Jan Tore Amundsen er tatt opp fra egen stall. Spissen Ryan Lucas fra amerikanske Boston Bulldogs har vært på prøvespill.

Rosenborg:

Spillere ønsket: Rosenborg har en stor og bred spillerstall, som skal tynnes betraktelig ut.

Ønsket av andre: Bent Inge Johnsen har vært ønsket av Start, Lyn og Bodø/Glimt. Johnsen er nå i dialog med Odd Grenland. Sigurd Rushfeldt, som har vært på lån fra Racing Santander, leies ut til Austria Wien resten av sesongen.

Trener: Nils Arne Eggen signaliserer at han gir seg etter neste sesong, men han kan fortsette så lenge han selv vil.

Diverse: Jørn Jamtfall gir seg. Kenneth Storvik er erklært fotballinvalid og blir muligens assistenttrener i Viking. Øyvind Storflor selges sannsynligvis til Moss og Øyvind Svenning leies ut til samme klubb. RBKs utlånte spillere vil enten bli solgt eller fortsatt leid ut. Dette gjelder: Arne Winsnes, Ole Johan Singsdal, Espen Isaksen (alle i dialog med Byåsen) og Tor Hogne Aarøy (i dialog med Aalesund). Det er usikkert rundt Mats Skjærvold og Are Tronseth.

Sogndal:

Spillere ønsket: Jakter et par forsvarsspillere. Klubben er i den heldige situasjon at de slipper å selge før de henter nye spillere inn. Jobber dessuten med forlengelse av utlånsavtalen med Robbie Russell.

- Vi har god kontinuitet i spillerstallen, sier sportsdirektør Svein Bakke.

Ønsket av andre: Ingen, selv om Sogndal har vært et friskt pust i årets Tippeliga. Tommy Øren var spådd å bli et hett proffobjekt, men en langtidsskade har satt ham utenfor store deler av sesongen.

Trener: Torbjørn Glomnes har kontrakt ut 2002

Diverse: Roar Fredriksen håper på proffopphold i Hull, ellers flytter han til Bergen. Vegard Skjeldestad er utleid til Løv Ham. André Herfindal forsvinner. Når det gjelder Filip Apelstav vurderes han fortsatt. Asle Hillestad har signert ny ettårs-kontrakt med klubben.

Stabæk:

Spillere ønsket: Petur Marteinsson er ønsket videre i Stabæk.

- Vi er usikre på hva som skjer med ham, sier sportslig leder Tom Schelvan.

Ønsket av andre: 21-åringen Tobias Linderoth som spiller fast for Sverige er et hett proffobjekt og følges av flere toppklubber deriblant IFK Göteborg. Christian Wilhelmsson har også flere profføyne rettet mot seg.

Trener: Gaute Larsen har to år igjen av sin kontrakt.

Diverse: Tommy Svindal Larsen er reist til tyske Nürnberg og Richard Ackon er reist hjem fordi han ikke fikk fornyet arbeidstillatelsen. Klubben vurderer erstattere hvis det forsvinner flere spillere.

Start:

Spillere ønsket: Tommy Bergersen kommer fra Bodø/Glimt og Steinar Pedersen fra IFK Gøteborg.

- Vi må først få orden på økonomien før vi kan være offensive i forhold til å hente nye spillere. Det er snakk om å kutte flere millioner, men vi må se litt langsiktig på det, sier daglig leder Nils Sverre Ingebretsen.

Klubben vurderer også å kutte årsverk i administrasjonen.

Ønsket av andre:

Trener: Jan Halvor Halvorsen var litt i tvil om framtiden grunnet klubbens økonomiske situasjon, men blir værende i Kristiansand. Har kontrakt med klubben i to år til.

Diverse: Tore André Dahlum, Thomas Gill, Harald Lødemel og Terje Ellingsen forlater Kristiansand.

Viking:

Spillere ønsket: Benny Lennartsson ønsker primært å hente en angrepsspiller, men også en midtstopperreserve er ønsket. Viking må også erstatte venstrekant Morten Berre som drar til St. Pauli. Midtbanespiller Paolo Dos Santos i Aalesund er blant de aktuelle navnene. Assistenttrener Lars Gaute Bø blir reservekeeper etter Tore Snørteland som gir seg.

Ønsket av andre: Hannu Tihinen har lenge vært på vei til Bayer Leverkusen. Klubbene er enige, men Leverkusen avventer. Jørgen Tengesdal og Patrick Holtet reiser begge til Skeid.

Trener: Benny Lennartsson har forlenget kontrakten med et ekstra år.

- Støtteapparat er foreløpig ikke klart, men Kenneth Storvik er et navn som diskuteres som assistenttrener, sier Benny Lennartsson.

Diverse: Spissen Rolf Magne Olsen fra Vidar har trent med klubben og erstatter sannsynligvis Trond Heggestad i troppen. Stortalentet Hannes Sigurdsson (18) har trent med Viking, men blir for dyr.

Leif Gunnar Smerud er høyaktuell som juniortrener.

Vålerenga:

Spillere ønsket: Vålerenga har lagt ut agn til flere etablerte spillere, men foreløpig ikke fått napp.

- Vi må først diskutere oss fram til hvilke spillere som ikke inngår i våre framtidsplaner før vi eventuelt henter nye, men vi har en ganske svær liste med navn, sier leder i elitestyret Rune Hansen.

Tre av navnene er Godset-duoen Lasse Olsen og David Hanssen og Branns Raymond Kvisvik. Morten Berre stod også på listen før han skrev under for St. Pauli.

Ønsket av andre: Espen Musæus har skrevet kontrakt med Brann. Bjørn Viljugrein er klar for L/F Hønefoss.

Trener: Kjetil Rekdal vil bli forelagt en toårskontrakt.

Diverse: Rekdal ønsker å trekke Drillo inn som en slags rådgiver for laget i forhold til kampanalyse og defensiv organisering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!