Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippeliga-kometene rekker hjem til serierunden

Busstrøtt Semb puster lettet ut.

HAR MARKERT SEG STERKT PÅ RBK: Markus Henriksen banket inn to scoringer mot Odd Grenland i sin foreløpig siste kamp for Rosenborg. Her kommer den vakreste av dem - et ustoppelig skudd Arni Gautur Arason bare hørte susen av. Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
HAR MARKERT SEG STERKT PÅ RBK: Markus Henriksen banket inn to scoringer mot Odd Grenland i sin foreløpig siste kamp for Rosenborg. Her kommer den vakreste av dem - et ustoppelig skudd Arni Gautur Arason bare hørte susen av. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Island har vært et mareritt for norsk landslagsfotball de siste par årene, noe Nils Johan Semb og hans G19-gutter fikk erfare så seint som denne uka.

Semb skisserte nemlig et reisemessig skrekkscenario etter landslagsguttas bortetap mot Tyrkia mandag, og fryktet en busstur på fem dager og 4000 kilometer hjem til Norge som følge av vulkanherjingene til Eyjafjallajökull.

Det ville i så fall gjort at flere av årets Tippeliga-kometer - som Strømsgodsets Lars Sætra og Rosenborgs Markus Henriksen - ikke ville rukket hjem i tide til helgas serierunde.

Fra innsjekkingskøen på flyplassen i Istanbul kan Semb nå berolige eliteserietrenerne.

- Vi er muligens hjemme i morgen ettermiddag. Det betyr at spillerne blir klare for tippeligarundene, og det er viktig, sier Semb til Dagbladet.

G19-landslaget brukte 13 timer av gårsdagen på å kjøre buss til Istanbul, der de tilbrakte natten.

Nå skal de fly til Moskva og overnatte der, før ferden går videre til Oslo i morgen, om alt går etter planen.

- Det går veldig greit dette, hvis det ikke blir nye stengninger i luftrommet. Det vi har hørt er i hvert fall at det ser OK ut, men det kan jo skje forandringer på Island, sier Semb, som naturligvis er lettet over at den forespeilede mareritturen på buss ikke blir noe av.

- Vi hadde en hel dag i buss i går, og fire dager til hadde vært drøyt. Jeg håper dette går greit nå. Kommer vi hjem i morgen ettermiddag er vi veldig fornøyde. Det er god stemning i gruppa, sier han.

Rosenborgs Mushaga Bakenga tør knapt tenke på hvordan det ville vært å fullføre hjemreisen med buss.

- Jeg kjenner at jeg er helt kake bare av bussturen i går, sier han.

GLADMELDING TIL TRENERNE: G19-sjef Nils Johan Semb får talentene med seg hjem i tide til helgas serierunde. 
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
GLADMELDING TIL TRENERNE: G19-sjef Nils Johan Semb får talentene med seg hjem i tide til helgas serierunde. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!