Tippeliga-stjerner raser mot dommeravgjørelse: - Det er en skandale

Riise offer for skrekktakling.

• TIL - LSK 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Da kampuret bikket 90 minutter på Alfheim stadion, ble Bjørn-Helge Riise (31) offer for en grusom takling fra Tromsøs Marcus Hansson (25). Med enorm kraft traff svensken standfoten til Riise med knottene. Lillestrøm-spilleren lå og vred seg i smerte i over et minutt, før han til slutt ble hjulpet av banen.

I TV 2-programmet FotballXtra var Rosenborgs Pål André Helland og Starts Jesper Mathisen gjester. Begge reagerte kraftig på at Hansson slapp unna med gult kort for taklingen.

- Det er rett før beinet ligger oppe på tribunen. Det er helt skandale at det ikke er rødt kort. De (dommerne) står jo og snakker før hver sesong om at de skal slå ned på sånne taklinger, så skjer det aldri. Hvis ikke du kan dømme rødt kort på det, skjønner du ingenting av fotball. Dommeren burde få karantene i flere kamper for å ikke klare å se at det er rødt kort, sier Mathisen.

- Styggeste jeg ser Samtidig fulgte de andre ekspertene opp. Først ut var Helland:

- Det er bare å få vekk fra fotballbanen. Det kan jo være karrieretruende. De er fire dommere også. Noen må jo se hvordan spilleren kommer inn på der, sier Helland og fortsetter:

- Det er noe av det styggeste jeg ser på en fotballbane. Han kommer med spent bein, full kroppsvekt og i full fart. Treffer han «rett» så brekker jo foten rett av. Han sparker ham jo ut av stadion, sier Helland.

- Veldig, veldig stygt Også Freddy dos Santos reagerte kraftig.

- Det så veldig, veldig stygt ut. Det er soleklart rødt kort. Jeg håper det går bra for Riises del, sier TV 2-eksperten, før Ole Martin Årst meldte seg på i diskusjonen.

- Og nå blir man like usikker til neste runde. Hvor ligger lista? Det er håpløst, sier Årst.

- Det er jo nesten fengsel, skyter Mathisen inn.

- Usmakelig Riise har selv lite til overs for taklingen fra Hansson. Til TV 2 forteller 32-åringen at han heller ikke liker måten TIL-spilleren oppførte seg på i etterkant.

- Han stod bare der gliste etter taklingen. Det var helt usmakelig. Jeg er bare glad at jeg ikke knakk noe. Det er den styggeste taklingen jeg har blitt utsatt for, sier Riise.

Til Dagbladet forteller imidlertid Hansson at han ikke hadde noen intensjoner om å skade LSK-spilleren.

- Det var en tøff takling, men jeg forsøkte bare å vinne ballen. Jeg håper bare at alt går bra med ham.

- Hva sier du til dem som mener at du burde fått rødt kort?

- Jeg vurderer ikke det. Jeg forsøkte som sagt bare å vinne ballen.

- Riise sier at du sto og gliste etter taklingen og kaller oppførselen for usmakelig. Forstår du det?

- Det forstår jeg ikke i det hele tatt. Jeg syntes det var kjempetrist at han ble skadet. Jeg lo overhodet ikke. Det må i tilfelle være noe han har misforstått, sier Hansson.

Kan få tilleggstraff Dagbladet har ikke fått tak i Brage Sandmoen, som dømte søndagens oppgjør mellom TIL og LSK, men NFFs dommersjef Terje Hauge forteller at situasjonen vil bli tatt opp på et møte mandag klokken 12.

- Jeg vil sette meg ned med Brage og ta en prat med de som var nær hendelsen for å få versjonen deres. Vi må se på situasjonen og så konkludere på hvilken farge det burde vært på kortet, sier Hauge til Dagbladet.

- Kan Hansson bli ytterligere straffet, etter allerede å ha fått gult kort?

- I utgangspunktet vil han ikke det, om vi ikke kommer frem til at det har skjedd noe ekstraordinært. Det vil vi se på i morgen, sier Hauge.