Tippeliga-TV fra 21. juli

- Jeg er positivt innstilt, og tror ikke dette vil ha noen negativ innvirkning på publikumsinteressen, er fotballpresident Per Ravn Omdals kommentar til at Telenor vil lage betal-TV-kanal av Tippeligaen i fotball.

Telegiganten planlegger å være på lufta etter fotballferien, og vil distribuere kampene både på kabelnettet og via satellitt. NRK, TV2 og Telenor har førstevalget på kamper etter tur.

- De første kampene blir fra serierunden 21. juli. Vi kommer til å tilby både sesongbillett og pay per view. Prisen er ikke bestemt, sier info-sjef Arild S. Johannessen i Telenor Plus.

Med denne nye kanalen vil publikum få se mye mer fotball enn de kan i dag.

- I utgangspunktet kan vi ende opp med fire kamper per serierunde. Fansen har aldri før hatt så mye TV-fotball å velge i, sier Johannessen til Dagbladet.

TV2-kommentatorer

Telenor samarbeider med NRK og TV2, som har kjøpt rettighetene av Norges Fotballforbund (NFF).

- Vi er i gang med å gjøre klar produktet, og har inngått avtale med TV2. TV2s produksjonsselskap vil stå for produksjonen. Kommentatorene vil også komme fra TV2. Hvem det blir, er ennå ikke klart, sier Arild Johannessen.

208 kamper

Telenor har kjøpt rettighetene til å sende 208 kamper i Tippeligaen 2002 og 2003. NRK og TV2 har rettighetene til hver sin kamp i de forskjellige serierundene. Resten av tippeligakampene kan bli tilgjengelige via tilbudene til Telenor.

- Den nye fotballkanalen betyr at enda flere vil se tippeligafotball. Nå blir det en fin blanding av fotball på riksdekkende kanaler og betal-TV. Spesielt for bortelagene er det et bra tilbud. Når Viking eksempelvis spiller mot Rosenborg i Trondheim, vil det være stor interesse for å se kampen i Stavanger, sier fotballpresident Per Ravn Omdal.