- Tippeligaen blir bedre i år

Nils Johan Semb har tatt med fem Tippeliga-spillere i landslagstroppen mot Nord Irland. I tillegg aspirerer flere til en landslagsplass.

Ståle Stensaas, Dagfinn Enerly og Frode Johnsen (alle tre Rosenborg), Tommy Svindal-Larsen (Stabæk) og Thorstein Helstad (Brann) har Sembs tillit.

- Det er lenge siden det har vært så mange Tippeliga-spillere i en viktig landslagstropp, sier Semb til Dagbladet.

- I tillegg til de fem uttatte er Christer Basma, Erik Hofftun og Roar Strand høyaktuelle hvis de hadde vært klare, sier Nils Johan.

Hva skyldes det at det er så mange spillere fra vår hjemlige serie?

- Det er prestasjonene som styrer landslagsuttaket. For å komme på landslaget må du spille jevnt og trutt, sier Nils Johan.

Han har likevel gjort et unntak fra regelen på keeperplassen. Frode Olsen og Thomas Myhre er begge benkeslitere, men:

- Det er eneste sjansen jeg har til og se dem i aksjon, og Morten Bakke vet jeg hvor står, sier Nils Johan.

Bør etablerte spillere som Tore Andre Flo, John Carew og Ole Gunnar Solskjær føle seg truet av Tippeligaens Thorstein Helstad og Frode Johnsen?

- De trenger kanskje ikke føle seg truet, men det er en reell konkurranse om spissplassene. I tillegg har vi også Steffen Iversen i bakhånd, sier Nils Johan.

Hva så med Jan Derek Sørensen?

- Jeg har hørt rykter om at han har åpnet for landslagsspill i et intervju i Dagbladet, men jeg har ikke snakket med ham. Hvis han melder seg på i landslagsdiskusjonen kan det bli veldig bra, sier Nils Johan Semb.