Tippeligaen er bekymret. Lei av høylytt debatt: - Bare surr. Vi kan ikke holde på sånn

Brann-leiren frykter Per- Mathias Høgmos påfunn. RBK-leiren er redd for at norsk fotball går seg vill, mens AaFK-leiren mener at vi ikke kan holde på sånn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kritikken har haglet, og norsk fotball har møtt en storm av motstand de siste dagene, som en konsekvens av uværet som har høljet ned over seriestarten i Tippeligaen.

Det startet med serieåpningen som fant sted samtidig som avslutningshelga i VM i Holmenkollen. Da majoriteten valgte å se Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen kjempe om VM-gull, gikk Tippeliga-klubbene glipp av tilskuere og inntekter.

Det fortsatte med snødrevet i Tromsø og dårlige gressmatter i blant annet Trondheim og Bergen. Det ga lite attraktiv fotball og dårlig reklame for Tippeligaens produkt.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kalte gressmatta på Brann stadion for en skam for fotballen. Jesper Mathisen og Mini Jakobsen fulgte opp kritikken med å slakte beslutningen om seriestart i mars.

Snart kan det bli fotball også i desember, januar og februar, hvis landslagssjef Per-Mathias Høgmo får viljen sin.

- Vi må tenke som en fotballnasjon og gjøre radikale endringer. Vi må tilpasse oss den internasjonale terminlista om vi ønsker å være konkurransedyktige. Jeg ser ingen annen idrett som ikke konkurrerer når det er sesong internasjonalt, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer