Tippeligaen er nede for telling

Erik Brakstad, Arne Sandstø, Teitur Thordarson og Øystein Gåre mener topplagene i norsk fotball er blitt dårligere. De får støtte av Gaute Larsen, som tviler på at det nivået som presteres holder internasjonalt. Men ingen av topptrenerne vil bruke ordet krise.

- Toppen av Tippeligaen er blitt dårligere, og det er uroligheter i de fleste toppklubbene i Norge i øyeblikket. Rosenborg har ramlet ut av stilen, Brann er økonomisk skakk-kjørt, LSK er ute av stilen og Viking har trøblet litt, sier Glimt-trener Øystein Gåre.

Han får støtte av Mosse-trener Erik Brakstad.

- Det er unormalt at Lyn leder, men det skyldes at de beste lagene ikke presterer det vi kan forvente. RBK er en skuffelse og ikke i nærheten av vanlig form. Lillestrøm sliter også tungt, sier Brakstad.

Brann-trener Teitur Thordarson er enig i at toppen av årets Tippeliga er svakere.

- Det er en styrke for en liga å ha et flaggskip som er med på å løfte de andre lagene. Slik har det ikke vært i år. Det er likevel ingen krise, siden jevnheten har ført til at det er blitt mange flere viktige kamper, sier Thordarson.

- Mangler flaggskipet

- Jeg er i tvil om det varierende nivået som presteres i Tippeligaen holder internasjonalt. Det er et svakhetstegn at vi mangler et flaggskip. Rosenborg er ikke like stabile som de har vært, og dermed mangler vi andre det laget vi har strukket oss etter de siste årene. Jeg er likevel ikke enig i at det er noen krise i norsk fotball, sier Larsen.

Molde-trener Gunder Bengtsson er enig.

- For å lykkes internasjonalt må kvaliteten på prestasjonene stabiliseres på et høyere nivå. De lagene som har høy kvalitet kan imidlertid lykkes i enkeltkamper, men skal de nå langt, må stabiliteten over tid høynes, sier Bengtsson.

Han vil likevel ikke bruke ordet krise.

- Nei, jeg mener Tippeligaen holder bra standard, sier Bengtsson.

RBK-trener Nils Arne Eggen vil heller ikke krisemaksimere.

- Jeg er ikke enig i at det er noen sportslig krise i Tippeligaen. Jevnheten skyldes først og fremst at de andre lagene er blitt bedre, ikke at vi er blitt dårligere, sier Eggen.

- Svakhetstegn

Odd Grenland ligger på tredjeplass i årets Tippeliga.

- At det svinger slik i toppen er et svakhetstegn. Vi ligger for høyt i forhold til de ressursene vi har. Før årets sesong slanket klubben vår sportslige satsing med halvannen million. Vi har ligaens nest minste budsjett, og i stallen vår er det bare 13 spillere med Tippeliga-erfaring fra tidligere år, sier Arne Sandstø.

Han klager også på treningsfasilitetene.

- Vi må reise land og strand rundt for å finne brukbare grasbaner i vinterhalvåret. Sammenlikner vi oss med Aalborg, som ligger en ferjetur og noen kilometers kjøring unna, har de ti ganger bedre fasiliteter enn oss, sier Sandstø.

VISER STYRKE: Mandag viste Stabæk styrke med 5-0-seieren over Lyn. Her sekunderer trener Gaute Larsen Tom Stenvoll (t.v.) og Martin Andresen. - Jeg er i tvil om det varierende nivået som presteres i Tippeligaen holder internasjonalt, sier Stabæk-treneren.