-Tippeligaen har stagnert

Tippeligaen har stagnert på samme nivå som i fjor. Det mener Torgeir Bjarmann. Han er spesielt overrasket over det dårlige angrepsspillet.

Bjarmann la fotballskoene på hylla i fjor høst etter 16 sesonger i Lillestrøms midtforsvar. Nå jobber han som fotballekspert for NRK - og er høyaktuell for en rolle som sportslig leder i Start. Og slik Tippeligaen har utviklet seg, er ikke Bjarmann veldig bekymret for nivået Start vil møte i Tippeligaen.

-  Det er langt mellom de gode kampene. Jeg er usikker på om det har blitt bedre siden i fjor, sier han til Dagbladet.

-  Mange fotballeksperter har vært klare på at det har blitt bedre?

-  Ja, det har jeg sagt selv også, men man si at det har blitt bedre. Det er jo en del av produktet vi skal selge.

-  For ustabilt

Det er særlig framover på banen det skorter:

-  Angrepsspillet har falt litt. Både når det gjelder presisjon og rytme. Spesielt gjelder dette over tid. Det er altfor ustabilt. Knapt noe lag har vel vunnet tre kamper på rad, sier Bjarmann.

Han mener også det er betenkelig at det er så jevnt på tabellen.

-  Ingen har klart å skille seg ut, og det skal helst være slik at det er noen få gode lag, noen middels gode og de under der igjen.

-  Få lag vinner dessuten på bortebane, og det scores ikke mye mål.

Sjekker Start

Bjarmann presiserer at han ikke er skuffet over nivået. Og han vil ikke si at nivået har blitt dårligere. Det synes han blir vel surmaget å mene - første året han ikke spiller sjøl.

-  Nei, jeg er ikke skuffa, men jeg hadde trodd at noen lag skulle få ut potensialet sitt tidligere, sier han.

Om jobbtilbudet i Start er han helt åpen. I løpet av kort tid drar han sørover for å se på forholdene.

-  Dette er seriøst ment. Ellers hadde jeg ikke dradd. Start har et stort potensial, og det er en klubb det er mulig å gjøre noe med, sier Torgeir Bjarmann.

SKEPTISK: Tidligere LSK-kaptein Torgeir Bjarmann (t.v.) har sett mange kamper fra tribunen denne sesongen, og er ikke imponert over utviklingen til Vidar Riseths Rosenborg og de øvrige tippeligalagene.