NORDMENN I AKSJON:  John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær har spilt med og mot hverandre flere ganger opp gjennom åra. Her fra et møte 5. april 2003, da Manchester United tok imot Liverpool på Old Trafford. United vant 4-0. Foto: NTB Scanpix
NORDMENN I AKSJON: John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær har spilt med og mot hverandre flere ganger opp gjennom åra. Her fra et møte 5. april 2003, da Manchester United tok imot Liverpool på Old Trafford. United vant 4-0. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tippeligaen snytes for supergjensyn mellom Riise og Solskjær

Etter Riise-dommen.

(Dagbladet): John Arne Riise (35) ble tirsdag ilagt straff på to kampers karantene etter sitt rabiate utbrudd mot dommeren i kampen mot Viking søndag.

Les alt om dommen her.

Fordi dommen ikke blir rettskraftig før fredag, kan han spille torsdagens kamp mot Lillestrøm. Men han må stå over de to påfølgende møtene med Tromsø og Molde.

Det betyr at Tippeligaen går glipp av et supergjensyn mellom Riise og Ole Gunnar Solskjær (43) i Molde 30. april.

Glohete oppgjør De to har spilt sammen på landslaget flere ganger. I tillegg møtte de hverandre i glohete oppgjør mellom Liverpool og Manchester United.

I dag har de inntatt forskjellige roller. Solskjær har lagt opp og er manager for Molde. Riise er «still going strong», nå som midtbanespiller for Aalesund.

På den siste dagen i april barker Molde og Aalesund sammen på Aker stadion. Men det blir altså uten Riise.

- Sånn er livet. Da får John Arne heller slå Molde når de besøker oss, sier klubbdirektør Henrik Hoff, og sikter til det motsatte oppgjøret på Color Line Stadion 14. august.

Gull verdt Riise og Solskjær er to av de aller største profilene i norsk fotball noen gang. At begge har en rolle i Tippeligaen er gull verdt for ligaen, som er blitt tappet for profiler de siste åra.

Om dommen mot Riise sier Hoff:

- Vi forholder oss til den, og kommer ikke til å anke. John Arne erkjenner det han har sagt. Det går ikke an å ikke erkjenne det. Han beklager ordbruken. Han tar straffen som har kommet - og går videre.

LAGKAMERATER:  John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær da de begge spilte på landslaget i 2002. Foto: NTB Scanpix
LAGKAMERATER: John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær da de begge spilte på landslaget i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ordene som falt var: «Fy faen, for en fittedommer, altså. Helvete!»

Ingen interne sanksjoner Hoff fortsetter:

- Vi har hatt våre samtaler med John Arne om dette. Han er den første til å se at dette ble feil. Han legger seg flat for det han sa. Vi er ferdig med saken, derfor anker vi ikke.

- Det blir ingen interne sanksjoner, utover de to kampene. Det John Arne sier er ikke innenfor våre verdier, eller det John Arne står for. Men vi er ferdig med saken, og går videre.

- Samtidig er John Arne en vinnerskalle. Det er det som har bragt ham langt i fotballen. Men denne vinnerskallen ble dratt altfor langt i forhold til glosene som kom.

Klubbdirektøren erkjenner at seriestarten ikke har vært god nok med 15. plass. Mot Lillestrøm på Åråsen torsdag kan noe av inntrykket rettes opp.

Også for John Arne Riise.