Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tippeligaen tilbake på NRK

- Hyggelig om det stemmer, sier Arne Scheie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NRK skal igjen få vise norsk toppfotball, melder medienettstedet Kampanje i dag.

Ifølge Kampanje kan avtalen bli undertegnet allerede i dag, og NRK skal ha sikret seg rettighetene til den såkalte «pakke 2»: Én Tippeliga-kamp på lørdagene, 1. divisjon og cupen.

Det betyr at norske fotballfans igjen kan få høre blant annet Arne Scheie kommentere norske tippekamper igjen. Foreløpig avventer tv-nestoren en bekreftelse fra offisielt hold.

- Alt som ikke er bekreftet fra min egen ledelse må jeg ta med en klype salt. Jeg kan ikke verken hoppe i taket eller gråte, men bare vente på beskjed. Det er veldig hyggelig hvis dette stemmer, men jeg vil ikke kommentere mer før det er bekreftet, sier Scheie til Dagbladet.no.

Markeds- og kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin i NRK vil heller ikke kommentere avtalen.

- Vi avventer situasjonen, og kan ikke si noe om når avtalen vil offentliggjøres. Det er NFF som håndterer disse forhandlingene, sier Sandvin til Dagbladet.no.

Journalisten.no melder at NRK også har sikret seg eksklusive rettigheter til radiodekningen av Tippeligaen.

100 millioner mer

PÅ NRK: NRK sikrer seg retten til å vise lørdagskampene fra Tippeligaen, melder Kampanje.com og TV 2 Nyhetskanalen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
PÅ NRK: NRK sikrer seg retten til å vise lørdagskampene fra Tippeligaen, melder Kampanje.com og TV 2 Nyhetskanalen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

TV 2 Nyhetskanalen får bekreftet fra TV 2 at kanalen mister monopolet på TV-rettighetene de kommende årene. Selgerne Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball skal ha krevd 100 millioner kroner mer i året for TV-rettighetene.

Telenor og TV2 har sammen hatt retten til å vise Tippeligaen de siste årene, men nådde ikke opp i kampen om den nye avtalens «pakke 1», som blant annet inneholdt rettigheten til fotball på betal-tv og søndagskampen.

TV 2 beholder imidlertid mandagskampene.

- Vi vil fortsette å vise mandagskampene på TV 2 Zebra og fotballmagasinet på søndagene, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

Har akseptert bud

Fotballforbundet vil fortsatt ikke kommentere detaljene rundt forhandlingene.

- Status er at vi er i forhandlinger og har meldt tilbake til noen budgivere at budene deres ikke er akseptert, mens andre har fått beskjed om at budene er akseptert som et grunnlag for sluttforhandlinger, sier mediesjef Knut Kristvang i Norges Fotballforbund til Dagbladet.no.

Han kan ikke si noe om tidsaspektet for når avtalene blir offentliggjort.

image: Tippeligaen tilbake på NRK

- Det gjenstår å se. Det er ikke sikkert vi venter til alle pakkene er ferdigforhandlet, men hovedbildet må være på plass, sier Kristvang.

Bud fra Lyse

Kampanje hevder at det er energiselskapet Lyse som stikker av med hovedpakken. Konsernsjef Eimund Nygaard bekrefter overfor NTB at selskapet har lagt inn et bud på rettighetene til å sende fotballen via IP-TV - TV-bilder sendt via bredbåndslinjen.

 - Jeg kan bekrefte at vi har lagt inn et tilbud og at vi er i forhandlinger med NFF om det. Men så vidt meg bekjent er det ikke kommet noen avklaring, sier konsernsjef Eimund Nygaard til NTB.

Kampanje skriver også at TV 2 skal ha fått rettighetene til landskampene.

Telenor og TV 2 betalte en milliard kroner for rettighetene til bilder fra norsk toppfotball i alle kanaler for tre år siden.

Når Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball nå selger rettighetene på nytt, er de stykket opp i 23 pakker fordelt på TV, bredbånds-TV, internett, mobil og radio.

TILBAKE? Arne Scheie er klar for innsats, men venter foreløpig på en endelig bekreftelse på at NRK får sende Tippeliga-kamper igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!