TV2-FOTBALL: TV2 har kjøpt den norske delen av TV2. Dermed er tv-fotballen igjen tilbake på kanalens skjermer. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
TV2-FOTBALL: TV2 har kjøpt den norske delen av TV2. Dermed er tv-fotballen igjen tilbake på kanalens skjermer. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Tippeligaen tilbake på TV 2

Har kjøpt C More Norge.

TV 2 offentliggjorde mandag at selskapet kjøper C More Norge.

Det betyr at hele den norske eliteserien i fotball er tilbake på TV 2 fra sesongstart.

- Vi er glad for at TV 2 igjen får muligheten til å tilby det norske folk alle kampene i Tippeligaen, sier adm. dir./sjefredaktør Olav T. Sandnes til TV2 sine nettsider.

Tett samarbeid Han varsler at TV 2 ønsker å bidra til et nytt løft for norsk fotball, og vil utvide og ytterligere satse på den redaksjonelle dekningen av fotballen når TV 2 nå kan presentere et komplett tilbud av Tippeligaen.

- Vi ser frem til et tett og konstruktivt samarbeid med norsk fotball både på klubb- og forbundsnivå. Ved at alle kampene samles hos TV 2 kan vi utvikle samarbeidet og produktet videre og gi alle tilhengerne som følger fotballen og som ser frem til Tippeligastarten i april et enda bedre samlet tilbud, sier Sandnes.

- Bra sist. Bra igjen Fotballkommentator Øyvind Alsaker mener det er «veldig stas» at TV2 igjen får sende norske tippeligakamper.

- Tippeligaen har en spesiell standing hos mange nordmenn, og at TV2 får anledning til å formidle det igjen er veldig stad. Det ble løst bra sist, og jeg er sikker på at det blir bra igjen, sier Alsasker til Dagbladet.

Alsaker var med da TV2 punget ut en milliard for TV-fotballen i 2006, og blir trolig sentral når TV-kanalen skal sette sammen en god pakke for norsk tv-fotball de neste åra.


- Tippeligaen er den ligaen som er nærmest oss, så den betyr jo litt ekstra og vi har jo også tidligere vært i situasjonen hvor vi har hatt både Premier League og Tippeligaen.

- Men for meg er dette helt nytt ennå, så hvem som skal gjøre hva hos oss har jeg ikke peiling på ennå, sier Øyvind Alsaker.

- Bra for Tippeligaen Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes tror TV2 vil gi Tippeligaen et ytterligere løft, når ligaen igjen havner på kanalens skjermer.

- Dette tror jeg er bra for norsk fotball. De har tidligere vist stor styrke på norsk fotball og jeg er sikker på at de vil prioritere det enda mer nå som de igjen skal vise tippeligafotball, sier Stig Ove Sandnes til Dagbladet.

Han synes CMore har gjort sine saker bra i to år, men at TV2 har helt andre forutsetninger til for å gi produktet synlighet.

- C More har hatt bra fokus og fine sendinger fra kampene. Men de har ikke den daglige nyhetsdelen, som TV2 har. Når TV2 skal satse skikkelig på Tippeligaen igjen, så er jeg sikker på at de også vil gi det en helt annen promotering enn vi har hatt de siste to åra, sier Sandnes.

Hos C More fra seriestart I og med at oppkjøpet kommer så tett opp til seriestart andre påskedag - og det faktum at oppkjøpet først må godkjennes av Konkurransetilnsynet, så vil tippeligastarten bli sendt på C More.

- Det blir ingen endringer fra starten av, for det er ikke mer enn tida og veien til seriestarten, sier TV2s sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til Dagbladet.

- BLIR BRA: TV2-kommentator Øyvind Alsaker synes det er stas at Tippeligaen igjen blir å finne på kanalens skjermer. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
- BLIR BRA: TV2-kommentator Øyvind Alsaker synes det er stas at Tippeligaen igjen blir å finne på kanalens skjermer. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Han er derimot klar på at de på sikt ønsker å tilby tv-fotballen så supportervennlig som mulig.

- Vi ønsker å nå ut til flest mulig. Da tror vi det er smart å tilby dette på brukernes premisser, sier han.

Overtar de ansatte Årsæther mener TV2 kan skape ny oppslutning og entusiasme rundt Tippeligaen som produkt.

- Det skjedde noe med norsk fotball etter at vi ikke fikk være med i budrunden forrige gang. Det er ikke den samme oppmerksomheten, og det skyldes ikke minst at C More mangler noe vesentlig, en større søsterkanal som når ut til hele befolkningen. Vi har bygd opp norsk fotball en gang tidligere, og er klar for å gjøre det en gang til, sier Jan Ove Årsæther til Dagbladet.

TV2 overtar også de ansatte i C More. For norsk fotball sin del betyr det at Jon Hartvig Børrestad og de andre som har jobbet med Tippeligaen hos C More, følger med på lasset til TV2 - og trolig blir sentrale personer også når Tippeligaen vil bli vist under TV2-logo.

Vil stanse oppkjøpet Harald Strømme, sjef i Discovery og TVNorge, tror at TV2s oppkjøp av C More Norge i realiteten vil skape en situasjon som setter konkurrentene ut av spill.

- Et sammenslått TV 2 og C More vil bli helt dominerende i betal-tv-markedet, og hvis de får anledning til å skape et monopol på Premier League og Tippeligaen, får de en forhandlingsmakt som i realiteten setter markedsmekanismene ut av spill. Det vil både forbrukerne og rettighetshaverne tape på, sier Harald Strømme, sjef i Discovery og TVNorge

Han håper at Konkurransetilsynet setter en stopper for oppkjøpet.

- STØRRE SYNLIGHET: VIFs daglige leder Stig Ove Sandnes er fornøyd med at Tippeligaen igjen er tilbake hos TV2, etter at kanalen kjøpte den norske delen av CMore. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
- STØRRE SYNLIGHET: VIFs daglige leder Stig Ove Sandnes er fornøyd med at Tippeligaen igjen er tilbake hos TV2, etter at kanalen kjøpte den norske delen av CMore. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Det er viktig å opprettholde en fri og velfungerende konkurranse om sportsrettighetene i det norske markedet. Vi er opptatt av at denne saken behandles grundig og har derfor allerede hatt et møte med tilsynet der vi har uttrykt våre bekymringer, og bedt dem stanse transaksjonen, sier Strømme.

Han er også klar på at Discovery og TV Norge - om T2 oppkjøp av C More blir en realitet - ikke vil delta i en budrunde når tv-rettighetene om Tippeligaen skal ut på markedet igjen.

- Som vi har sagt tidligere vil ikke vi delta i en budkamp om Tippeligaen hvis vår rolle reduseres til å delta i en budkrig vi ikke kan vinne, for å drive prisene opp. Med et så mektig TV 2, og med deres vilje til å bruke sin markedsmakt, blir det urealistisk å vinne frem. Da står norsk fotball igjen med én budgiver, sier Harald Strømme.

Langsiktig avtale TV 2 AS og Bonnier-selskapet C More Entertainment AB er blitt enige om at TV 2 overtar den norske delen av C More Sport og inngår en langsiktig og eksklusiv avtale om salg og markedsføring av C More Film i Norge.

Alle C More Norges rettigheter innen sport inkluderes i handelen.

TV 2 overtar alle forpliktelser C More Norge har i det norske markedet. Det betyr at alle distributørene vil kunne videreføre C Mores sports- og filmkanaler til seerne som tidligere.

Overtakelsen må godkjennes av Konkurransetilsynet.

BEKYMRET: TV Norge-sjef Harald Strømme håper konkurransetilsynet stanser T2 oppkjøp av C More. Han mener det vil gi TV2 forhandlingsmakt som setter andre fullstendig utenfor. Foto: Anders Grønneberg
BEKYMRET: TV Norge-sjef Harald Strømme håper konkurransetilsynet stanser T2 oppkjøp av C More. Han mener det vil gi TV2 forhandlingsmakt som setter andre fullstendig utenfor. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

•Inntil godkjennelse foreligger, vil TV 2 og C More opprettholde sine uavhengige salg av film- og sportsprodukter som tidligere.

FORNØYD: TV2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Scanpix
FORNØYD: TV2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Scanpix Vis mer