Tippeligaens servitør

Stian Ohr er Tippeligaens servitør. Nå håper han å servere den avgjørende pasningen til Petter Belsvik, slik at Belsvik skal slutte å mase.

I Dagbladets kåring av månedens beste spiller, var Stian Ohr (24) suveren. I konkurranse med ni andre spillere, fikk Vålerengas flankespiller 51 prosent av stemmene fra Dagbladets lesere. Det var ikke den tidligere Start- og Moldespilleren forberedt på:

- Hehe. Det var overraskende å vinne med så stor margin. Jeg har tydeligvis ivrige tilhengere, var Ohrs umiddelbare kommentar til kåringen.

Han har følgende forklaring på hvorfor akkurat han ble valgt:

- Jeg har vel spilt bra, samtidig som laget har gjort det godt. Dessuten trives jeg bare bedre og bedre i Vålerenga.

Blomstret i Start

Stian Ohr har ikke alltid trivdes der han har vært. Da Erik Brakstad overtok i Molde, ble stortalentet fra Moldes junioravdeling satt på sidelinja, milevis unna en plass blant de elleve utvalgte. Han var så langt unna førsteelleveren at han ble leid ut til Hødd for å spille i førstedivisjon. Deretter var veien til makrellfotballen på Sørlandet kort. Og det var under Jan Halvor Halvorsens ledelse på det blide sørland at Stian slo til for alvor.

Mye bråk

Da han forlot Start til fordel for Vålerenga i fjor høst, ble han stemplet som Judas av Start-supporterne i «Tigerberget». De mente han ikke var villig til å redusere egen lønn for å redde Starts økonomi. I Vålerenga ble han godt mottatt av klanen. Så godt mottatt at han ikke vet om han tør å forlate dem:

- Det ble utrolig mye bråk rundt meg da jeg spilte min første seriekamp mot Start for Vålerenga. Hvis jeg hadde forlatt Vålerenga, er jeg redd Klanen ville lagd ti ganger så mye bråk, sier Ohr, som mener han ikke er skyld i bråket rundt ham:

- Det har vært mye ufrivillig bråk rundt meg. Selv har jeg aldri vært ute etter å lage bråk, men jeg har vært uheldig å komme til klubber der det har vært litt uroligheter.

Ikke landslaget

Selv om Nils Johan Semb har etterlyst gode flankespillere og Stian Ohr har markert seg i Tippeligaen, har ikke VIF-spilleren fått telefon fra landslagssjefen. Men Stian henger ikke med hodet av den grunn:

- Jeg går ikke rundt og tenker på landslaget. Hvis jeg spiller bra over lengre tid, kommer jeg dit til slutt. Jeg har det ikke travelt, sier den raske høyrevingen.

Bråke-Belsvik

Stian har alltid vært liten og kjapp. I begynnelsen var han også et aldri så lite keepertalent. Men etter at han begynte å spille på stor bane som ti-åring, har han stort sett sprunget fra både med- og motspillere. Som oftest har han servert innlegg både på sølv- og gullfat. Bak de perfekte innleggene, ligger uttallige timer egentrening. I Molde var han den lille gutten med den overdimensjonerte røde topplua som sprang rundt på dårlige grusbaner i all slags vær.

Nå springer moldegutten rundt på grønt gress og serverer baller til Petter Belsvik. Samspillet med mannen som jakter Odd Iversens scoringsrekord, er nesten uproblematisk:

- Jeg begynner å bli litt lei av at Belsvik maser om scoringsrekorden. Han snakker jo omtrent ikke om annet. Jeg håper jeg kan gi ham et innlegg han ikke kan bomme på. Da blir han vel stille.

SERVITØREN: Stian Ohr har servert bøttevis av innlegg til Vålerengas spisser så langt i årets eliteserie. Men selv om sesongen har vært vellykket, tenker ikke moldegutten på landslaget.