Tippeligakapteinenes dom over RBKs Molde-hets

- Det er en morsom greie.

FEIRET: Rosenborg-spillerne har terget på seg Molde-leiren etter søndagens gullfeiring.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FEIRET: Rosenborg-spillerne har terget på seg Molde-leiren etter søndagens gullfeiring. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kritikken har haglet fra Molde-leiren etter at gullfeirende Rosenborg-spillerne ble filmet mens de sang «hater, hater, hater Molde by» sammen med fansen i natt. I kveld ble det kjent at trønderne risikerer straff, ettersom Norges Fotballforbund har varslet at de vil diskutere saken på et møte i morgen. 

Det fikk Dagbladet til å ta en ringerunde til en rekke tippeligakapteiner for å høre om de synes feiringa er akseptabel eller ikke. Tilbakemeldingen er at Rosenborg-spillerne ikke gikk over grensa. LSK-bauta Frode Kippe er blant dem som mener Molde er for nærtagende.

- Jeg stusset i alle fall ikke over det. Det har sikkert skjedd verre ting under fester i Lillestrøm opp gjennom årene, så jeg ser ikke det store problemet. Jeg har vært med så mange år at jeg vet at ting kan bli hauset opp når det skjer i gledesrus, og det er sikkert det som er tilfellet her, sier Kippe til Dagbladet

- Morsom greie Jørgen Horn synes heller ikke at bildene fra utestedet i Trondheim hvor RBK-gutta synger for full hals er problematiske. Godset-kapteinen mener Molde bør bite i seg stikket fra trønderne.

- Det skjer jo i gullrus så jeg har ikke noe mot det. Jeg synes bare det er en morsom greie som blir blåst litt opp i media. Det har alltid vært et hat-elsk-forhold mellom de to byene der, så jeg synes ikke Molde-leieren bør ta seg for nær av det. Hadde det vært motsatt, tror jeg heller ikke RBK hadde brydd seg om det, sier Horn til Dagbladet.

Han får støtte av Thomas Jacobsen. Bodø/Glimts hærfører opplever saken som blåst ut av proporsjoner.

- Dette synes jeg Molde må tåle. Hele saken er en storm i et vannglass. Rosenborg har vunnet serien og er på en uteplass og feirer, så ja, da må de må få lov til å feire serigullet, sier Jacobsen til Dagbladet.

- Egentlig helt greit Starts Rolf Daniel Vikstøl forteller at han har fått med seg reaksjonene, men at han ikke ser noe galt i det RBK-spillerne gjorde. 

- Jeg syns egentlig det er helt greit. Jeg tror ikke det er ment som noe annet enn vennskapelig rivalisering. Derfor synes jeg ikke at det bør ses på som noe veldig alvorlig, forteller Start-klippen til Dagbladet.

Det samme synet deler FK Haugesunds mangeårige kaptein, Per Morten Kristiansen. 

- Jeg synes feiringa er helt grei. Det må være lov med litt allsang når man har vunnet serien, skriver Kristiansen i en SMS til Dagbladet.

Mjøndalen-kaptein Joackim Olsen Solberg klarer på sin side ikke å bry seg spesielt mye om verken trøndernes feiring eller Moldes reaksjon.

- Jeg ser jo ikke helt meningen, men jeg tenker ikke noe spesielt over det. Hadde jeg hatt et spesielt forhold til noen av dem, hadde jeg kanskje følt mer på det, sier Olsen Solberg til Dagbladet.