TATT MED PROMILLE: Gustav Valsvik ble søndag tatt for promillekjøring. 
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
TATT MED PROMILLE: Gustav Valsvik ble søndag tatt for promillekjøring. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

Tippeligaspiller tatt for promillekjøring på vei til trening

Må stå over neste kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sogndal-spiller Gustav Valsvik ble 18. mai tatt for promillekjøring, og må nå stå over morgendagens kamp mot Brann.
Det melder Sogndal på sin hjemmeside.

Valsvik skal ha hatt 0,25 i promille da han ble stanset av politiet søndag morgen.

Promillegrensen i Norge er 0,2.

- Jeg har skuffet alle. Meg selv, spillergruppa, trenere, klubben, familien min og de unge spillerne i fylket som jeg bør være et forbildet for, sier Valsvik til Sogn Avis.

Valsvik sier til avisa at han drakk alkohol på 17. mai, og dagen etter satte seg i bilen for å kjøre til trening. Like etter ble han stanset av politiet.

- Jeg tenkte ikke på at jeg kunne ha alkohol i blodet. Men det var veldig dumt gjort. Jeg er opplært av foreldrene mine å ikke kombinere bil og alkohol. En dum feil, rett og slett, sier han til avisa.

Valsvik sier til Sogn Avis at han ringte Eirik Bakke for å fortelle hva som hadde skjedd.

- Jeg hadde ingenting å tjene på å prøve å holde dette hemmelig. Derfor velger jeg også å stå fram om dette nå, og er forberedet på å ta den straffen som vil komme, sier han.

Sogndal Fotball skriver på sin hjemmeside at de tar sterk avstanding fra hendelsen, fordi den bryter både norsk lov, klubbens egne rekler og hele klubben verdigrunnlag.

- Vi setter pris på at Gustav er åpen og ærlig om det som har hendt. Saken vil bli behandlet som en personalsak videre i klubben, skriver de.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer