- Tipper Bjørn lurer meg

Superformen til Thomas Alsgaard (26) forsvant med OL-ilden. I tida etterpå har han forsøkt å få fart i en dau kropp.

- Jeg har vært uggen og daff, sier Thomas - og vet at Bjørn Dæhlie (30) har en liten sjanse til å hente inn forspranget i verdenscupen.

Både Thomas og Bjørn jakter nå på sammenlagtseieren i verdenscupen. Begge påstår de er ute av form.

  • Er det Ådne Søndrål-finta som blir presentert i Kathinka Guldbergs vei?
  • Eller stemmer det at gullene i Nagano kostet så mye at det blir andre karer som tar seg av pallplasseringene i innspurten på v-cupen?
  • Søndag får vi svaret når gutta går 30 kilometer i v-cupen i Lahti. Kanskje formen til Bjørn Dæhlie ikke er så dårlig som han prøver å gi inntrykk av...

Stengt dør

Både Thomas og Bjørn stengte døra til oppstyret etter hjemkomsten fra Nagano. En times markering hjemme i gata var stort sett det eneste. OL-suksessen tok krefter, verdenscupinnspurten krever nye.

Thomas Alsgaard slo av telefonen, og reiste til Sjusjøen med en kropp som visstnok ikke var til å kjenne igjen etter de lettbeinte stafett- og jaktstart-oppvisningene.

- Det har vært mye blomster og brev, men jeg har en nabo som tar seg av det. Det er veldig gøy at folk følger med, men det har vært viktig å få litt fred også, sier Thomas.

Utblåsning

Bjørn Dæhlie har slappet av hjemme på Nannestad med familien, og trent rolig. Alle henvendelser har gått gjennom manager Rolf Nereng. Også Bjørn er preget av den fysiske og mentale utblåsningen under OL, men rapporteres i bedre slag enn Alsgaard.

- Bjørn har sagt nei til alle henvendelser, bortsett fra et PR-oppdrag i Sverige for Vasaloppet, sier Rolf Nereng.

Manageren kan fortelle om enorm etterspørsel etter tidenes vinterolympier.

- Alt fra spørsmål om foredrag, til små barn som ønsker seg et intervju med Bjørn. Det første har vi sagt nei til, ungene har vi forsøkt å behandle så bra som mulig, ved at jeg har fått spørsmålene - og deretter svar fra Bjørn, sier Nereng.

Tre konkurranser gjenstår i verdenscupen: 30 km i Lahti kommende søndag, 10 km i Falun påfølgende onsdag, og 50 km i Holmenkollen neste lørdag.

Lure meg

Thomas har kontrollen i sammendraget, men Bjørn har sjansen til vinne sammenlagt.

- Bjørn har sagt at han er i dårlig form, han også, men jeg tipper det bare er for å lure meg, sier Thomas.

Selv hevder han å være helt ærlig rundt sin egen formutvikling.

LURER HAN THOMAS? Bjørn Dæhlie hevder han er i elendig form.