Tipper nedrykk for Haugesund og Sogndal

Tre trenere på bunnen av eliteserie-tabellen tipper at Haugesund og Sogndal spiller 1. divisjonskamper neste år. Hvem rykker ned? Tipp selv!

Trener Trond Fyllingen i Sogndal er ikke spesielt optimistisk foran sesongens tre siste kamper. Med 16 poeng og jumboplass er det da også mye som skal til for at Sogndal klarer å beholde plassen i tippeligaen. Spesielt når Sogndals gjenstående kamper er mot Molde, Vålerenga og Lillestrøm.

- Det ser mørkt ut. Teoretisk kan vi klare oss, men sjansen er liten. Sogndal har vært mye dårligere enn de andre lagene i år, innrømmer Sogndal-trener Trond Fyllingen.

Han innså at slaget var tapt da Sogndal gav bort alle tre poengene mot Vålerenga hjemme.

Trond Fyllingen lar seg imidlertid ikke knekke: Mannen har vært aktiv i Sogndal siden 1984, og er nok den personen i Norge som har opplevd flest opp- og nedrykk.

- De siste 12 årene har vi pendlet mellom 1. divisjon og tippeligaen. På en måte er det fint, for det er jo alltid noe som skjer. Men det er alltid fortvilende å rykke ned, sier Fyllingen.

Treneren har innfunnet seg med at Sogndal kommer til å være for gode for 1. divisjon - og for dårlige for tippeligaen.

Hvem rykker ned?

- Sogndal og Haugesund - og Kongsvinger havner på kvalik-plass, melder Fyllingen kontant.

Gjenstående kamper:

Brann-Sogndal

Rosenborg-Sogndal

Sogndal-Stabæk

Optimistisk haugesund-trener

Trener Conny Carlsson, FK Haugesund har stor tro på at vestlandslaget klarer å holde seg i tippeligaen til tross for at laget ligger hele fem poeng bak Kongsvinger - som nå ligger på kvalifiseringsplass.

- Jeg tror vi holder oss i tippeligaen. Vi har ni poeng å spille om ennå, sier svensken.

Han innrømmer at oppgaven ikke er enkel, men er sterk i troen.

- I år har vi sluppet inn for mange mål, samtidig som vi har vært for lite effektive i angrep. Nå må vi bare gjøre én ting: Fokusere på Bodø/Glimt, sier Carlsson.

- Hvem rykker ned?

- Jeg vil ikke tippe noen lag ned, kommer det tørt fra svensken.

Gjenstående kamper:

Haugesund-Bodø/Glimt

Moss-Haugesund

Haugesund-Kongsvinger

- Moss klarer seg

Trener Knut Torbjørn Eggen i Moss, er optimist.

- Vi er i bra slag om dagen, og vi skal klare å holde oss i tippeligaen på egen hånd. Én seier eller to uavgjort-kamper bør være nok til at vi ikke kommer inn i bunnstriden, sier Eggen.

Han ser at hele seks lag kan risikere å rykke ned, men snakker minst mulig om temaet.

- Jeg kan telle, men har ikke tenkt å gjøre det. Jeg prater minst mulig om den slags matematikk, sier Eggen.

- Hvem rykker ned?

-Jeg vil ikke si noe om hvem av lagene som eventuelt rykker ned, men det ser jo unektelig litt stygt ut for Sogndal og Haugesund, sier Eggen.

Gjenstående kamper:

Viking-Moss

Moss-Haugesund

Lillestrøm-Moss

- Vi beholder plassen

Det er bare to poeng ned til Kongsvinger, som for tiden ligger på kvalifiseringsplass. Strømsgodset-trener Jens Martin Støten stiller seg likevel undrende til spørsmålet om hvorvidt drammenserne beholder plassen.

- Vi skal beholde plassen, så greit er det. Vi har en tre-fire lag bak oss, så vi blir, det er ikke snakk om noe annet. Men vi er bevisst den dårlige statistikken for de siste kampene, og trenger å snu den trenden så fort som mulig, sier Støten.

Strømsgodset må finne tilbake til det som var bra i fjor, og få opp kvaliteten på trening. det er Støtens resept for fortsatt Tippeliga-spill.

- Hvem rykker ned?

- De to som ligger nederst. Haugesund og Sogndal. Jeg tror 3. laget i eliteserien har gode sjanser mot 3. laget i 1. divisjon, så det blir med de to lagene.

Gjenstående kamper:

Strømsgodset-Kongsvinger

Molde-Strømsgodset

Strømsgodset-Vålerenga