Tipper «Perry» sparkes først

Spillselskap gir lav odds på at Eggen overtar.

Tippeselskapet Centrebet tror RBK-trenere blir den første som får sparken. Rosenborg-trener Per Joar Hansen får lavest odds på hvem som blir den første eliteserietreneren som får sparken.

Satser du penger på hvilken trener som får sparken først, får du bare fem ganger innsatsen dersom du tipper Per Joar Hansen. Best odds er det på Ham-Kams Ståle Solbakken og Vålerengas Kjetil Rekdal. Begge trenerne står i 21 i odds – med andre ord 21 ganger innsatsen.

– Grunnen til at vi valgte Rosenborg er at hvis klubben får en dårlig seriestart, så kan Nils Arne Eggen steppe inn på en dags varsel, sier Frank Ove Hansen, markedsansvarlig i Centrebet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Den muligheten hadde ikke Rosenborg i fjor. Da hadde ikke klubben et fullgodt alternativ til Ola By Rise.

– Har ikke tipperne tro på Rosenborg lenger?

– Nei, faktisk ikke. Det er nesten ingen som tipper på seriegull til Rosenborg i år. Faktisk så er Rosenborg en av klubbene færrest spiller på, svarer Hansen.

For i stedet for trønderne, har flest tippere tro på Bergen og Brann. Deretter kommer Vålerenga.

– Dette er oppsiktsvekkende. Vi har ikke opplevd dette før, sier Hansen om den nye trenden, og den rekordhøye oddsen på de siste års suverene lag – Rosenborg.

Mens Per Joar Hansen får dårligst odds på hvem av eliteserietrenerne som får sparken først, er Ola Haldorsen (Bodø/Glimt) og Otto Ulseth (Tromsø) på henholdsvis andre- og tredjeplass.

– Både vi og tipperne har liten tro på dem. De tre trenerne mangler erfaring på toppnivå, og kan fort begynne å slite, sier Hansen.

Han presiserer imidlertid at det er de to tipperne har størst tro til som møtes i første serierunde; nemlig Ham-Kams Ståle Solbakken og VIFs Kjetil Rekdal.

(ANB)