Tipperne tror på norsk OL-gullrush

- Tysk-norsk gullkamp.

(Dagbladet.no): I forrige vinter-OL, i Salt Lake City i 2002, vant Norge hele 13 gullmedaljer.

Skal vi tro spillerne til det flernasjonale tippebyrået Ladbrokes, vil suksessen gjenta seg.

Riktignok er det Tyskland, med 1.60 i odds, som nyter størst tiltro når det gjelder antall OL-medaljer totalt. På andreplass følger USA og Norge med 4.50 i odds.

Men Norges odds styrker seg ytterligere når det gjelder spill som går spesifikt på antall gullmedaljer.

Igjen er det Tyskland (2.00 i odds) folk har størst tro på, men i dette spillet ligger Norge alene på andreplass, med 2.75 i odds.

Og Sverige? 251.00 i odds.

Til tross for at noen av oddsene skiller seg litt fra de i Ladbrokes, bekreftes de samme tendensene hos tippebyrået William Hill.

Også når det gjelder individuelle gullmedaljer, har de norske utøverne stor tillit. Marit Bjørgen topper med oddsen 2.50, mens Ole Einar Bjørndalen følger deretter med 4.0 i odds.

Svenskene, ved deres gullfavoritt Anja Pärson (9.00), må igjen se seg slått - ikke bare av nordmennene, men også av erkerivalen Janica Kostelic (6.00).

GULLGUTTER: Frode Andresen (f.v.), Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Egil Gjelland med gullmedaljene etter stafetten i skiskyting under OL i Salt Lake City, 2002. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
GULLGUTTER: Frode Andresen (f.v.), Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Egil Gjelland med gullmedaljene etter stafetten i skiskyting under OL i Salt Lake City, 2002. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Debatt:

•Hvilke land tar flest gull under OL i Torino?