VANT X-GAMES: Tiril Sjåstad Christiansen har vært jevnt best denne sesongen. Her fra en finale i Tignes i vinter. Foto: AFP  / JEAN-PIERRE CLATOT / NTB SCANPIX
VANT X-GAMES: Tiril Sjåstad Christiansen har vært jevnt best denne sesongen. Her fra en finale i Tignes i vinter. Foto: AFP / JEAN-PIERRE CLATOT / NTB SCANPIXVis mer

Tiril (18) til topps på AFP-touren

Er verdens beste twintipkjører.

Twintipkjører Tiril Sjåstad Christiansen (19) vant AFP-verdenstouren sammenlagt etter 2.-plass i det siste rennet i Canada natt til tirsdag.

19-åringen satte et sterkt punktum for en internasjonal sesong der det mye gikk hennes vei.

Christiansen ble nummer to, slått med bare 2 poeng av Maggie Voisin fra USA. Dette sikret Geilo-jenta seieren sammenlagt i verdenstouren, som består av topp tre tellende slopestyle- og topp tre tellende halfpipekonkurranser. Begge er OL-grener i Sotsji i 2014.

- Tiril har jobbet beinhardt i hele år og har hatt en enorm utvikling sportslig. Hun er den første norske noensinne til å dra i land sammenlagtseieren i verdenstouren og bekrefter da at hun denne sesongen har vært verdens beste freeskier. Det er en enorm prestasjon å prestere i begge grener (slopestyle og halfpipe) slik Tiril har gjort i år. Det er svært få andre utøvere i verden som behersker begge disse øvelsene. Vi gleder oss til fortsettelsen, sa Christopher Frankum.

Tiril Sjåstad Christiansen er strålende fornøyd med sesongen som ble kronet med blant annet gull i X-Games, men var ikke fornøyd med nattens annenplass.

- Kjøringen ble for rotete, og jeg fikk det ikke helt til sånn jeg ønsket. Men sesongen har vært fantastisk bra, og jeg er vanvittig fornøyd med sammenlagtseieren. Jeg gleder meg til nå å få trent masse fram mot neste sesong, forteller hun.

(NTB)