OPPTUR: Tiril Eckhoff gikk inn til åttendeplass på sprinten. Det var en sportslig opptur, men Eckhoff legger ikke skjul på at hun har hatt det tungt i det siste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
OPPTUR: Tiril Eckhoff gikk inn til åttendeplass på sprinten. Det var en sportslig opptur, men Eckhoff legger ikke skjul på at hun har hatt det tungt i det siste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Tiril Eckhoff: - Det har jo vært twitter-storm

- Og så fra John Arne Riise. Slå den!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff (24) gikk inn til åttendeplass på dagens sprintøvelse i Holmenkollen. En stor opptur for Fossum-løperen etter den skuffende 36. plassen på normalprogrammet torsdag - hvor hun ikke orket å snakke med pressen etter løpet, og i stedet stormet ut av stadion.

I dag skjøt hun ni treff og hadde også brukbart fart på skiene.

- Dette var en opptur fra normalen, og det var godt å få til et bra løp. Jeg fikk noen positive svar her, så jeg tar med meg litt selvtillit inn mot VM, sier Eckhoff til Dagbladet.

Måten hun taklet nedturen på torsdag vakte stor oppmerksomhet, men en sønderknust Eckhoff fikk mange støtteerklæringer på sosiale medier.

- Fra John Arne Riise, hehe. Slå den! Og Øystein Pettersen. Det har jo vært twitter-storm, sier Tiril Eckhoff.

- Smell til videre «Det er når det går tungt man ser hva man er laget av. Du vet du er mer enn god nok, bare ha troa og smell til videre», fra hilsenen fra John Arne Riise til Tiril Eckhoff på twitter.

«A kite rises against the wind rather than with it», skrev Øystein Pettersen om den norske skiskytterstjerna.

Tril takket for all støtten på sosiale medier. Og meldte også at hun var offensiv inn mot VM i Kontiolahti.

«Tenk sist VM var jeg benka som reserve. Og gjøre gråstein (les Tiril) til gull tar litt tid :)»

- Mye utenomsportslig Etter nedturen på torsdag gjestet Tiril Eckhoff Thomas og Harald i «Senkveld» - hvor hun blant annet prøvde seg på a-has «Take On Me».

- Det var digg å gjøre noe annet. Det var godt å komme ut av komfortsonen og gjøre noe annet, sier Tiril Eckhoff.

Den sportslige oppturen i dag var oppmuntrende for Eckhoff. Det var hennes første plassering blant topp 10 på de sju siste løpene. Og ni treff smakte også godt på sprinten.

Bommen kom på det nest siste skuddet på stående, etter at hun nølte litt.

- Jeg klarte å ta meg inn igjen til det siste skuddet. Jeg tar med meg med, sier hun.

Men Tiril legger ikke skjul på at hun har hatt det tungt.

- Det har vært mye utenomsportslig, og jeg er ikke så god på det, sier hun til Dagbladet, uten å ville gå nærmere inn på det.

- Sterkt at hun er på start Da bryter pressekontakten markeds- og kommunikasjonssjefen Gunnar Nybø inn.

- Det er sterkt at hun er på startstreken i dag. La oss si det sånn, sier han.

• Dagens sprint var det siste individuelle løpet for VM-starten i Kontiolhati i mars. I morgen er det stafetter i Holmenkollen.