Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiril Eckhoff gikk seg opp 25 plasser

Imponerte stort på jakstarten.

IMPONERTE: Tiril Eckhoff gikk en meget god jakstart.
Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
IMPONERTE: Tiril Eckhoff gikk en meget god jakstart. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Vis mer

Tiril Eckhoff hevet seg stort etter fredagens skuffende sprint og gikk seg opp fra 30.-plass til 5.-plass på jaktstarten lørdag.

25-åringen skjøt uten å bomme på de tre første skytingene og satte seg selv i posisjon til å vinne jaktstarten. Den norske jenta var nummer fire inn på standplass for siste gang.

Da ledende Laura Dahlmeier og de andre konkurrentene rundt Eckhoff bommet, ville den norske skiskytteren vinne med et nytt fullt hus. Hun traff på de første tre skuddene, men misset på de siste to og pallplassen glapp.

Ut fra siste skyting lå Eckhoff på sjuendeplass, men hadde en god dag i sporet og endte til slutt på femteplass, 29 sekunder bak vinneren. Kun finske Kaisa Mäkäräinen gikk raskere.

Den tyske duoen Dahlmeier og Maren Hammerschmidt kapret de to første plassene. Tsjekkiske Gabriela Sokolova tok tredjeplassen.

Også Fanny Horn Birkeland gikk en god jaktstart. 27-åringen gikk seg opp fra 18.-plass til 9.-plass med to bom. Synnøve Solemdal ble nummer 33, mens Hilde Fenne endte på 39.-plass.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media